Spitalului din Beclean, cel „propus” pentru desființare, i-a crescut un bloc în curte! Unul ANL, pentru personalul medical

Una din „știrile” care au făcut înconjurul României zilele trecute, scoasă parcă dintr-o sacoșă de rafie la un târg de țară, a fost legată de desființarea mai multor unități sanitare. Printre acestea se numărau Spitalul Orășenesc din Beclean și Preventoriul TBC de llișua.

Citește și... Închiderea Spitalului din Beclean, o „fumigenă” fără acoperire! Bogdan Tușa, managerul unității: „nu știu ce caută unitatea noastră în această oală!”

Dincolo de faptul că aceste două unități sanitare sunt de interes pentru comunitățile locale și chiar pentru cea județeană în cazul Preventoriului, acesta fiind singurul edificiu care are în grijă copiii bolnavi sau foști bolnavi de tuberculoză, stabilizați clinic și necontagioși, investițiile derulate sau în curs de derulare în aceste două unități contrazic total „fumigena” desființării.

Mai mult, în cazul Spitalului Orășenesc Beclean, continuitatea desfășurării activităților medicale, așa cum sunt ele acum, este dată inclusiv de „apariția” unui bloc ANL dedicat personalului medical din această instituție.

Blocul a apărut chiar în curtea spitalului, fără multă zarvă, și este deja finisat pe exterior, singurele lucrări care mai sunt de efectuat fiind legate de finisajele interioare. Construcția a fost finanțată prin programul Agenției Naționale pentru Locuințe dedicat specialiștilor din sănătate, a costat peste 3 milioane de lei și are o „corespondență” la Bistrița, acolo unde deja a fost dat în folosință un astfel de bloc pentru medicii Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Citește și... S-a recepționat primul bloc din viitorul mini-cartier ANL dedicat specialiștilor din sănătate și administrație: 24 de apartamente sunt gata de utilizare

În cazul blocului ANL pentru persoanlul medical din Beclean este vorba de 24 de unități locative, atât apartamente cu o cameră, tip garsonieră, cât și apartamente cu două camere.

„Am anunțat deja medicii. În prima fază au prioritate doctorii care lucrează în unitățile sanitare de pe raza orașului Beclean, iar dacă rămân unități locative disponibile, avem în vedere și alte categorii de personal medical, farmaciști, asistenți etc. Acum adunăm dosarele și vom vedea gradul de ocupare”, a precizat pentru stiridebistrita.ro primarul Becleanului, Nicolae Moldovan.

În momentul de față se lucrează intens pe partea de instalații sanitare și termice, sunt montate inclusiv caloriferele, iar dacă se va reuși finalizarea montării inclusiv a centralei, precum și a celorlalte finisaje interioare, la sfârșitul acestui an, cel mai târziu la începutul lui 2020, blocul va fi dat în folosință.

Pe același model urmat deja de Consiliul Județean la Bistrița, în aceeași locație se va construi încă un bloc, tot prin ANL, dedicat funcționarilor publici din Beclean. Acesta va conține 16 unități locative și va avea parcarea comună cu cel dedicat personalului medical.

 

foto: facebook/Andrei.Turcanu

 

Adauga comentariu