Spitalul „George Trifon” din Năsăud „sfințit” cu o donație tocmai de la Vatican: un Computer Tomograf! La predarea aparatului va fi prezent și un cardinal

Pe lângă Spitalul Județean de Urgență Bistrița, încă o unitate spitalicescă din județ intră în posesia unui Computer Tomograf, atât de necesar în vederea diagnosticării pacienților din această zonă – Spitalul „George Trifon” Năsăud.

Computerul Tomograf este donat tocmai de la Vatican prin intermediul profesorului universitar doctor Vasile Dîncu, originar din Runcu Salvei. Directorul spitalului din Năsăud, Daniel Marcu, este cel mai fericit în această perioadă, fiind prins în derularea evenimentelor care deja au început să aibă efecte:

Evident, este un lucru benefic pentru comuninatea noastră! Mai mult decât atât, pacienții noștri vor rămâne la noi și nu vor mai fi nevoiți să meargă în alte locații pentru astfel de investigații. În acest moment eu mă întorc de la Cluj-Napoca, de la Asociația oamenilor de afaceri Italieni din Transilvania, asociație prin intermediul căreia se va face donația CT-ului și care deja ne-au donat o serie de materiale pentru spital” – a declarat pentru stiridebistrita.ro directorul spitalului din Năsăud.

Evenimentul va avea loc în data de 29 noiembrie la Spitalul „George Trfion” din Năsăud și vor participa delegați din cadrul Asociației oamenilor de afaceri Italieni din Transilvania, reprezentanți ai Consulatului onorific al Italiei din Cluj-Napoca, reprezentanți ai Academiei Maurițiene, precum și Cardinalul Francesco Monterisi (foto) de la Vatican, informațiile fiind confirmate de profesorul universitar doctor Vasile Dîncu pentru stiridebistrita.ro, acesta fiind și el prezent la Năsăud la data menționată.

Adauga comentariu