Spectacolul Perseidelor va putea fi admirat de pe Aerodrom, duminică noaptea! „Vinovați” pentru ambianță - echipa POV21

Echipa POV21 ne invită, după cum ne-au obișnuit în ultimii ani, la încă un eveniment astronomic. Luna august ne aduce apariția curentului spectaculos de meteori Perseide. Ei ne vor pune la dispoziție telescoape prin care vom putea observa mai de aproape patru planete rar întâlnite simultan pe cer: Marte, Venus, Saturn și Jupiter.

De asemenea, cu laserul astronomic, vom avea parte de o lecție de astronomie și de o introducere în orientarea pe cer a constelațiilor zodiacale vizibile pe timpul verii. Pentru un plus adus evenimentului, un DJ va face o atmosferă în specificul decorului ambiental, prin muzică folk-goldies pe tot parcursul serii, iar cei care îndrăznesc sunt provocați să rămână până spre dimineață.

Locația este una avantajoasă, pe Aerodromul din Unirea, iar intrarea este liberă. Fenomenul de stea căzătoare este cunoscut ca fiind dâra luminoasă de pe cer care este lăsată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracţiune de secundă cei interesaţi pot vedea acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte "meteoroid", iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte "meteorit".

În anul 2018, apogeul de vizibilitate al ,,ploii de meteori’’ este atins în noaptea de 12 spre 13 august și cel mai potrivit loc de observație e la marginea orașelor. Anul acesta, luna va fi în a doua zi după Faza Nouă, asta înseamnă că satelitul natural al Terrei va fi mai aproape de Soare și va apune la scurt timp, ceea ce face ca vizibilitatea acestor meteori să fie mult mai ușoară. Nu uitați să vă aduceți o pătură și să vă îndreptați privirea spre cer.

Adauga comentariu