Spectacol inedit la Palatul Culturii: prima piesă de teatru interactivă, transmisă live pe facebook! Din păcate, ineditul nu se regăsește și la capitolul comunicare

Palatul Culturii Bistrița aruncă o mănușă publicului prin prezentarea în premieră a unui spectacol interactiv, online, un spectacol bazat pe improvizație și implicarea publicului, un public care va urmări evenimentul din confortul fotoliului de acasă, online pe facebook.

Spectacolul de teatru „Impro Show Bis” este un proiect al Teatrului profesionist de proiecte „Liviu Rebreanu” Bistrița și este un eveniment cultural transmis pe facebook, cu spectatori aflați în spatele ecranelor. Ineditul și premiera nu se opresc aici, căci evenimentul presupune interacțiune din partea spectatorilor, ei fiind cei care vor duce linia spectacolului într-un sens sau altul.

Ideea a venit în contextul actualei crize epidemiologice, distanțarea fizică fiind esențială în aceste momente, însă actul cultural trebuie să continue, adaptat cerințelor. Astfel, Valentin Oncu, Amelia Creți, Călin Mihail Raojdă, Ioan Alexandru Savu, Miky Paicu, protagoniștii acestui spectacol, vor aduce spontaneitatea, imprevizibilitatea și interactivitatea într-un show de bună dispoziție, cu participarea publicului, o sesiune interactivă de jocuri distractive.

Evenimentul va avea loc miercuri, 21 octombrie, începând cu orele 18:00, pe pagina de facebook a Palatului Culturii.

O mică considerație trebuie făcută, totuși, aici fiind vorba de modul de promovare al evenimentelor, în special a celor inedite. Palatul Culturii și implicit angajații acestei instituții de stat suferă de autosuficiență, fapt ce nu poate fi trecut cu vederea. Trimiterea unui afiș sau postarea acestuia în mediul online, fără anumite explicații legate de ineditul acestui spectacol, nu va atrage nici vizualizări și nici un feedback real.

Astfel, autosuficența poate duce la insuccesul unui eveniment ce poate readuce publicul în fața unor anumite spectacole prezentate de instituția de cultură, susținută de bugetul local, chiar dacă prezența spectatorilor este una virtuală, online.

Poate puțin efort în acest sens nu strică, asta în cazul în care dorim să ne facem cunoscută munca noastră și mai ales a celorlalți colegi implicați direct în proiect!

 

 

Adauga comentariu