Soția președintelui CJ BN, Emil Radu Moldovan, a făcut o DONAȚIE de aproape 10.000 de euro către o persoană fizică! Vezi la cine au ajuns banii

Banii lichizi, cash-ul, au menirea de a circula în economie. Fie că mergem la piață, într-un supremarket, la restaurant sau la taxe și impozite, marea majoritate a românilor folosesc cash-ul, chiar dacă aproape toți dețin un card bancar și aproape toți agenții economici dețin P.O.S.-uri. Mai sunt și alte tranzacții în care se folosesc banii lichizi în detrimentul operațiunilor bancare, cazuri în care se încearcă ocolirea sistemul financiar legal.

Nu este cazul în povestea noastră de așa ceva! Conform unui document legal și public, doamna Moldovan Voichița, soția bugetară a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a făcut un act minunat de altruism certificat de un contract de donație în valoare de 44.000 lei (aproximativ 10.000 de euro). Suma respectivă nu a intrat în contul vreunui ONG și nici în visteria vreunei biserici sau case de copii, ci direct în buzunarul... soțului!

Informația este publică și a fost găsită în cadrul Declarației de Avere pentru anul 2018 a preșdintelui CJ BN:

În același document, regăsit pe site-ul instituției păstorite de domnul Moldovan, putem să vedem și cât a câștigat doamna Moldovan pe parcursul anului 2018, an în care s-a făcut și donația cu pricina. Voichița Moldovan, din postura sa de auditor public extern din cadrul Curții de Conturi a României, Camera de Conturi Bistrița-Năsăud, a încasat în total suma netă de 96.158 lei (echivalentul a 12 salarii lunare a câte 8.013 lei). Cu alte cuvinte, doamna Moldovan și-a donat aproape jumătate din venitul realizat la slujbă într-un an soțului care, din postura de conducător al CJ BN a încasat „numai” 150.050 lei în 2018 (peste 12.500 lei lunar).

Probabil domnul Moldovan a avut rapid nevoie de ceva cash pentru a mai plăti din rate, căci familia are un „tablou” de debite deloc de neglijat, iar doamna Moldovan nu se ocupă de „mărunțișuri”:

Sau poate donația cu pricina venea în sprijinul achiziționării unui nou atutorism al familiei, un Hyundai, după vânzarea Audiului A4. Vechea mașină le-a adus suma de 6.000 de euro (bună tranzacție!), dar pentru un autoturism „nou” mai trebuia o mică completare.

Chiar dacă tranzacțiile, fie ele și financiare, între soți, părinți și copii, în general între rudele de gradul I și II nu trebuie declarate, conform unui asterix aflat sub caseta tabloului legat de donații și cadouri, Emil Radu Moldovan a dat dovadă de transparență maximă și și-a publicat această tranzacție.

Prin acest fapt inclusiv președintele CJ BN are o evidență a tranzacțiilor proprii, indiferent dacă acestea se desfășoară în interiorul „familiei” sau în afara ei. La fel se poate spune și despre multitudinea de terenuri din prorpietate, declarate în fiecare an, printr-un simplu copy-paste.

Întregul document se poate vedea AICI.

 

 

P.S. Sub rezerva faptului că numele de Moldovan Voichița, donator, poate fi o coincidență, iar donatorul real să fie altă persoană, nu neapărat soția președintelui! Adică... asta da coincidență...

Adauga comentariu