ȘOCANT: Seria VIOLENȚELOR între adolescenți continuă la Năsăud: ALTE două fete se PĂRUIESC în curte la „Economic”, tot cu spectatori, tot fără ca cineva să intervină! (VIDEO)

În urma prezentării cazului petrecut în autogara din Năsăud în care o adolescentă este bătută crunt de alte două fete de vârste apropiate, doar 15 ani, au început să apară și alte filmulețe în care protagoniști sunt tot elevi, în special fete, „acțiunea” fiind tot în Năsăud, de această dată în perimetrul unei școli!

Este vorba de o încăierare între două fete chiar lângă sala de sport a Grupului Școlar Economic, petrecută acum un an, dar care nu a fost mediatizată până acum. În filmarea făcută tot de un elev se observă două adolescente care se bat parcă la comandă. În jurul acestora sunt mai mulți spectatori care urmăresc incidentul ca și cum ar asista la o bătaie de cocoși.

Atenție! Imaginile conțin scene de violențe și limbaj licențios!

Contactat telefonic de stiridebistrita.ro, Dorel Bidică – directorul unității de învățământ din Năsăud a declarat că nu are știință de această întâmplare, dar nici de altele petrecute în incinta liceului. Acesta a mai precizat faptul că sala de sport este comună, la fel ca și o parte din curte, cu cea a Colegiului Național „George Coșbuc”.

Atât G.Ș. „Economic” cât și CN „George Coșbuc” nu dispun pe timpul orelor de zi de pază și securitate, „gardianul” fiind prezent doar în partea a doua a zilei. În restul timpului, ordinea și disciplina sunt asigurare de cadrele didactice ale celor două instituții de învățământ, camerele de luat vederi fiind montate doar în incinte, fapt știut și de elevi.

Inspectorul general Camelia Tabără susține faptul că va începe o anchetă internă cel puțin în cazul elevelor implicate în incidentul din autogara Năsăud:

„Avem în cadrul Inspectoratului Școlar Județean o comisie de anchetă a actelor petrecute cu violență în care vom discuta aceste aspecte. Chiar dacă evenimentul din autogara Năsăud nu s-a petrecut în interiorul vreunei unități de învățământ, faptul că sunt implicați elevi, atât ca agresori cât și ca victime, noi ne vom autosesiza pe linie școlară. În aceste comisii anti-violență se iau măsuri pe linie școlară. Zona educativă chiar trebuie intensificată, căci majoritatea cazurilor de elevi cu probleme provin din familii cu probleme, iar rolul nostru este cu atât mai mult necesar, acolo unde nu face familia, să încercăm să facem noi” – a declarat Camelia Tabără pentru stiridebistrita.ro.

Cazurile de violențe înregistrate în rândul tinerilor sunt mult mai multe, căci ele se întâmplă de multe ori spontan, uneori aplanate și neraportate către direcțiuni sau forțe de ordine. Un caz extrem de violent s-a petrecut tot în autogara din Năsăud, în urmă cu doi ani, atunci când doi tineri de 15, respectiv 16 ani, au bătut un alt adolescent de 17 ani până l-au lăsat inconștient (foto), iar la Feldru, o altă „dispută” a degenerat în bătaie, protagoniști fiind tot elevi aflați la aceeași vârstă, caz petrecut în urmă cu șapte luni.

Comentarii

ioana popescu

05.11.2018 12:07
din video se vede ca fata in verde care asista la asa zisa bataie este una si aceeasi persana implicata in bataia de la autogara nasaud,adica Denisa Croitor de sc.mihai eminescu din nasaud...bataia se vede ca este facuta pentru "senzational dan diaconescu"....fata blonda este victima de la autogara Flori Gaurean....asa ca dle rian farcasiu inainte de a posta ceva socant,informati-va!

Adauga comentariu