ȘOC la USR Bistrița-Năsăud: se poate și fără Iurișniți! În sfârșit puțină agitație în sediul partidului, mulți oameni și atmosferă lucrativă

Sediul USR din Bistrița, de pe Șincai, a prins viață! Foarte multă lume, în general oameni tineri, zâmbitori și binedispuși. Din tot acest tablou lipsea un element, unul care nu a reușit să dea viață, cel puțin în ultimul an, acelor încăperi săsesti: deputatul Cristina Iurișniți, plecată cu treburi oficioase pe la Besancon, de ziua francofoniei!

Ce s-a întâmplat vineri, 22 martie, în sediul USR? O întâlnire la care a fost prezent inclusiv președintele USR BN, Lorant Toth, persoană de genul „rara avis”, precum și Nicolae Pavelean - coordonator județean al campaniei pentru alegerile europarlamentare, dar și două invitate din teritoriu, două doamne de pe lista de candidați ai Alianței USR Plus.

Adriana Cristian a venit de la Cluj-Napoca și a vorbit despre strângerile de semnături și corturile Alianței unde se astâng aceste semnături. Bistrițeanca Crișan Camelia a venit de la București, din Sectorul 6 și a vorbit despre politica USR, dar și a Alianței.

Și tânărul Nicolae Pavelean a vorbit de strângerea de semnături necesare pentru înscrierea listelor Alianței în cursa electorală, acesta declarându-se impresionat atât de numărul de oameni care au vizitat caravanele USR-Plus, dar mai ales de profilul acestora:

„Sunt oameni din anumite clase sociale sau clase de vârstă de la care nu ne-am așteptat, nu sunt neapărat electoratul nostru (...) Am avut chiar un domn în vârstă de aproape 90 de ani care a venit cu lacrimi în ochi și ne-a spus că nu semnează pentru viitorul lui ci pentru viitorul celor patru copii pe care-i are (...) Asta e o categorie de vârstă care ne-a surspins, dar ne-a surprins și cealaltă. Chiar zilele trecute am avut un tânăr care în februarie a împlint 18 ani. Băiatul abia aștepta să semneze și să se implice în viața comunității” – a declarat Pavelean în timpul conferiței de presă.

Dincolo de declarațiile celor prezenți s-a simțit o altă atmosferă, un alt suflu și o altă abordare a problematicilor, indiferent de natura acestora. O atmosferă destinsă, lejeră și foarte deschisă. Dacă atitudinea internă a doamnei deputat ar continua pe această linie, cu siguranță că vor ieși la suprafață și acele laboratoare secrete/discrete care pun la cale un anume traseu politic al USR.

 

foto: de la stânga la dreapta - Lorant Toth, Camelia Crișan, Adriana Cristian și Nicolae Pavelean

P.S. Este prima conferință de presă din ultimele 15-18 luni în care nu se spune nimic de fraconfonie, francofilie sau alte francofixisme...

Adauga comentariu