Situație sub control în Parcul Industrial Teraplast de la Sărățel: apele sunt în retragre!

Grupul Teraplast ne-a trimis o informare legată de evenimentele petrecute ieri, 21 mai, în Parcul Industrial al Grupului de la Sărățel:

Ca urmare a evenimentelor din 21 mai care au avut influenta si in Parcul Industrial TeraPlast din Saratel, judetul Bistrita-Nasaud, precum si ca urmare a articolului aparut in Stiri de Bistrita pe aceasta tema, va transmitem pozitia companiei, precum si un update pe situatie:

Alexandru Stânean, Director General TeraPlast: „Încă din prima partea a zilei, Grupul nostru a început să aplice, din resurse proprii, planul de acțiune în caz de inundație, amplasând în zonele cheie din Parcul Industrial saci de nisip pentru protecția halelor de producție și a zonelor de depozitare. Până la această oră nu au existat pericole de calamități în Parcul Industrial TeraPlast.

Împreună cu autoritățile monitorizăm evoluția nivelului apei și acționăm în consecință pentru a menține situația sub control. Mulțumim angajaților pentru mobilizarea exemplară de astăzi, precum și autorităților pentru suport. În acest moment, apele sunt în retragere”.

Reamintim faptul că ieri, 21 mai, conform comunicărilor Comitetului Județean pentru Stuații de Urgență, o comisie mixta (SGA BN SI ISU BN) condusa de prefectul judetului s-a asigurat ca au fost luate masurile de protejare/prevenire inundati la un rezervor de pentan (solveți) de capacitate 35000 litri, aflat în parcul industrial Teraplast.

Adauga comentariu