SITUAȚIA E SUB CONTROL!

La noi, în Românika, tot timpul situația e sub control. Orice se întâmplă la nivel mondial, indiferent de gravitatea unei crize globale, autoritățile române vin să ne liniștească: „Stați liniștiți, cetățeni, situația e sub control! Suntem pregătiți să facem față acestei crize!” Asta în cazul în care nu ne spun că România nu va fi afectată de criză. Mai țineți minte cum ne spunea Băsescu, în 2009, că România nu va fi afectată de criza economică? Exact.

Suntem cea mai pregătită țară de pe planetă în fața oricărei amenințări, până chiar trebuie să facem ceva. Iar atunci intră în scenă autoritățile statului, care ne prezintă festivalul incompetenței. Mai țineți minte cât de „pregătite” au fost autoritățile în cazul Caracal? Cum i s-a spus Alexandrei Măceșanu că ține linia ocupată la 112. Cum au stat procurorul cu poliția în fața casei lui Gheorghe Dincă. Cum au contaminat locul crimei primii anchetatori care au ajuns la caz, aruncând chiștoace pe jos. Dar stați liniștiți, situația e sub control!

La fel și acum, cu coronavirusul. Nu este zi în care să nu auzim din gura unei autorități că suntem pregătiți, să stăm liniștiți, situația e sub control. A cuvântat pe subiect chiar și cel mai competent român în situații de urgență: „Ce avem nevoie la acest moment, tot, există. Deja ne pregătim inclusiv pentru a face față dacă în Europa virusul începe să se răspândească mai agresiv.”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

Mai țineți minte cât de sub control a fost situația la Colectiv? Domnul Arafat și fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, nu mai conteneau să apară la televizor și să ne asigure că avem de toate aici în țară, răniții vor fi tratați, ne descurcăm, situația e sub control! Atât de sub control a fost, că oamenii au ajuns să fie tratați în străinătate. De aia mă simt foarte în siguranță când îl aud pe domnul Arafat spunând că suntem pregătiți să facem față coronavirusului.

Suntem atât de pregătiți, încât nu mai există măști și costume de protecție în țară: „Problema e a măştilor şi a costumelor de protecţie. Aici intervine procedura de achiziţie în regim de urgenţă, pentru că, nemaifiind pe teritoriul României, trebuie importate.”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, la Digi24. Poate că nu mai avem măști și costume de protecție, dar să stăm liniștiți, situația e sub control!

Același Adrian Streinu-Cercel a intrat în direct la Realitatea, să discute despre cazul unui pacient, suspect de coronavirus, care a fugit de la Institutul „Matei Balș.” Și dă următoarea declarație halucinantă: „Adrian Streinu-Cercel, managerul de la „Matei Balș”, spune că cetățeanul vizat nu era italian și că nu a fugit, ci a fost lăsat să plece, pe picioare. Nu neagă, însă, că era o persoană suspectă de infecție cu coronavirus, ba chiar a lăsat de înțeles că a existat un astfel de caz. ”Spitalul nu e pușcărie. Pleacă cine vrea. A deschis ușa și a plecat”, a spus profesorul.”

Dar să stăm liniștiți, situația e sub control! Atât de sub control, încât un pacient suspect de coronavirus pleacă liniștit din spital, doar n-o să-l țină acolo cu forța. Ce carantină? Spitalul nu e pușcărie, pleacă cine vrea!

Cetățeni, nu vă panicați! Autoritățile române sunt pregătite să intervină!

Atât de pregătite, încât o femeie suspectă de coronavirus a fost scăpată de pe targă de paramedici, în fața Spitalului Județean din Suceava. Când te uiți la clipul ăla de cascadorii plânsului, îți dai seama că, practic, nu avem nicio șansă în țara asta. Dar să stăm liniștiți, situația e sub control!

Situația e atât de sub control, încât o femeie din Buzău, proaspăt întoarsă din Italia și care a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus, a sunat la 112, pentru că se simțea rău, și a așteptat ambulanța O ORĂ într-o stație de autobuz. Ca să ne liniștim, avem un suspect de coronavirus care stă o oră într-un loc public, pentru că nu-i nicio grabă, să stăm liniștiți, situația e sub control!

Colegul meu, Victor Lungu, proaspăt întors din Italia, scrie pe facebook: „Cât despre debarcarea ”ciambiniștilor” la Cluj-Napoca - undeva către ora 02.00 a fost un adevărat haos. Toți la grămadă, suflându-ne posibilul virus în ceafă, fără un minim de organizare coerentă, completând cu aceleași pixuri niște formulare cu întrebări stupide. Iar pe mese, încununarea încrederii în statul român: dezinfectant de la... Hexy Pharma! Bravo, măi!

Două femei obosite, total depășite de situație, cotcodăceau (când supărate, când total dezorientate), cu niște chestii de luat temperatura în mână (ca niște uscătoare de păr) pe care le îndreptau către fruntea celor care ajungeau în zona controlului cărților de identitate și pașapoartelor, gâtuind și ele coada și întărind senzația de haos. Nici un ”macho” în uniformă nu era pe lângă ele să disciplineze coada.”

Dar să stăm liniștiți, situația e sub control!

Adauga comentariu