Siegfried Mureșan, la Bistrița: „Guvernul Dăncilă nu este pregătit pentru preluarea președinției UE”

Purtătorul de cuvânt al „popularilor” europeni, europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan, a declarat la Bistrița în cadrul unei conferințe de presă că guvernul condus de Viorica Dăncilă nu a reușit să depună nici măcar un proiect de infrastructură la Comisia Europeană, deși sunt bani disponibili pentru România.

„Deși există fonduri europene în acest sens, guvernele PSD-ALDE nu au depus nici măcar un singur proiect. Pe 11 octombrie, premierul Viorica Dăncilă a anunțat în începutul unei ședințe de Guvern că până la data de 15 octombrie vor depune la Comisia Europeană proiectul de 1,6 miliarde de euro pentru construcția unei noi șosele de centură a municipiului București. Vă anunț azi, la Bistrița, că până la acest moment, proeictul respectiv nu a fost depus” – a declarat Mureșan.

Acesta a mai subliniat și faptul că acest guvern nu va face față la Bruxelles în momentul preluării președinției UE, moment foarte prielnic pentru țară din mai multe considerente:

„Președinția UE pe care noi, România, o vom prelua pentru prima dată la 1 ianuarie 2019 este cea mai bună oportunitate pe care România a avut-o de când a devenit stat membru al UE! Vom avea ocazia de a avea un cuvânt greu de spus pe marile teme europene, dar și de a pune teme românești pe agenda UE, precum și de a promova țara noastră (...) în perioada în care deți președinția, toată Europa se uită către tine (...) Guvernul României în actuala configurație nu este pregătit să exercite timp de șase luni de zile conducerea UE! Va trebui să decidem, de exemplu, politicile agricole la nivel european (...) iar Guvernul Dăncilă va trimite în capul mesei pentru aceste decizii pe Petre Daea. Nu cred că este pregătit” – a declarat Mureșan la Bistrița.

Acesta a susținut și faptul că întâlnirile pe care România le va găzdui timp de șase luni pe perioada mandatului președinției să nu se desfășoare în Palatul Parlamentului – Casa Poporului, acesta venind cu propunerea ca fiecare domeniu să fie găzduit de o altă localitate care are un aeroport și o infrastructură deja făcută. Ca exemple, discuțiile și ședințele dedicate IT-ului și telecomunicațiilor să se desfășoare la Cluj-Napoca, acolo unde industria respectivă este la ea acasă, cele referitoare la apărare și securitate la Constanța, acolo unde sunt aporape de baza NATO, sau cele dedicate relațiilor externe la Iași, fiind mai aproape de Republica Moldova.

Comentarii

Pop Ion

03.11.2018 09:35

~~https://evz.ro/siegfried-muresan-gestul-neasteptat.html    luni, 07 mai 2018   Margareta Constantin: Este dezonorant pentru Dvs sa Ocupați un loc de europarlamentar, pe listele unui partid (PMP)care v-a susținut, atâta timp cât Dvs ați anunțat ca treceti la alt partid (PNL) !   Lăsați locul liber!    Dacă nu sunteți un profitor de conjunctura!Maria Apsan: Rusine. Niste oameni au votat PMP si un partid a cheltuit timp si resurse umane ca sa ajungeti la Bruxelles. Eliberati locul si demisionati, apoi "alaturati-va" cui vreti. Se numeste ONOARE".Dorina Schwartzkopf: Si niciodata nu v-ati gandit pe cati oameni ii dezamagiti?Adica pe cei care v-au votat pe listele altui partid? Eu,chiar am crezut mult in dvs.dar,  nu pot sa nu observ ca i-ati inselat asteptarile d-lui Traian Basescu...! Ati uitat cum se zice?PNL+PSD=USL?  Ciama Daniel: Fripturist!!   din motive de oportunism politic ați preferat să trădați electoratul   PMP!Margareta Constantin:Demisia din Parlamentul european!Lasă locul unui alt tânăr din PMP!  

Adauga comentariu