Și tu, Filip?! Cei doi consilieri locali ce mimau demnitatea prin demisia de săptămâna trecută, au sărit în barca lui Ponta subit și dintr-o dată

Mare e grădina politică românească și mulți sar gardul dintre parcele exact în momente cheie! Jocul de glezne făcut de cei doi deja foști consilieri locali, Cristi Codărean și Filip Moisil, este o dovadă locală a mișcărilor de trupe politice, pe sistemul „la vremuri noi, tot noi, dar alții”.

Cristi Codărean, fost consilier local din partea PSD, a fost primul care a recunoscut printre dinți faptul că va alege altă cale politică, în momentul demisiei sale de săptămâna trecută. Stiridebistrita.ro a prezentat atunci două variante posibilie vizate de Codărean, una fiind Alianța USR-PLUS, cealaltă ProRomânia. Evident, cea de-a doua variantă era și atunci cea mai plauzibilă, fostul consilier PSD lăsând doar să se înțeleagă că e vorba de una dintre cele două.

Demisia lui Codărean din CL și mai apoi din PSD a fost anunțată imediat după demisia lui Filip Moisil în cadrul plenului CL, pe sistemul #șîeu. Moisil a fost consilier local PNL, un personaj cu vechi ștate de plată în CL. Acesta a invocat, imediat după ședința respectivă, faptul că nu se mai regăsește în actuala formulă a organizației municipale PNL și că, deocamdată, nu are alte intenții referitoare la îmbarcarea lui în alte bărci.

Acel deocamdată a durat foarte puțin către deloc, căci nu credem nici în ruptul capului că „versatul” politician Filip Moisil nu a purtat tratative și a luat decizia de a se înscrie în ProRomânia lui Ponta numai cu aproximativ 15 minute înaitea conferințeie de presă unde a apărut având deja funcția de secretar general al partidului în varianta județeană!

Faptul că cei doi au renunțat la „beneficiile” de consilieri locali nu valorează nici cât negru sub unghie, ambii fiind „jucători” privați, care nu stau într-o ridicolă sumă primită ca urmare a prezenței lor în forul respectiv. Din punct de vedere politic, cei doi au argumente proprii legate de „neregăsirea” lor în fostele structuri.

ProRomânia și-a format un obicei în a recruta oameni politici deja formați, ideea de „oameni noi în politică” aparținând altora.

Având în vedere acest fapte irefutabile, îi rugăm pe cei doi foști consilieri locali să o lase mai moale cu pianul demnității pe scările politichiei, fie ea una locală!

Comentarii

Zorro

28.03.2019 17:42
Nu doar ca mimau demnitatea!!! Minteau cu nerusinare! Faceau misto de ziaristi si de restul cetatenilor care au vazut ce au spus ei!!! Au inceput bine noua provocare... prin dispret fata de cetateni si minciuna! Ei stiau de anul trecut exact ce fac!!!

cetatean foarte...

29.03.2019 16:24
Frumooos, si apoi sa-i si votezi? Tat PSD ii fruncea...

Adauga comentariu