Și totuși, cine este și ce rang a purtat actualul adjunct al Poliției Locale Bistrița, Ovidiu Gabrian, cel cu „pensie M.A.I.”?

Un răspuns pe care primăria Bistriţa îl dă deputatului Cristina Iurişniţi în ceea ce priveşte angajaţii Poliţiei Locale, peste 80 la număr, ne-a luat prin surprindere. Am aflat cu mândrie locală că “între angajații Poliției Locale a municipiului Bistrița nu există persoane care să provină din rândul fostelor cadre ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv ale Ministerului Apărării Naționale” precum și faptul că “dintre persoanele angajate în cadrul Poliției Locale a municipiului Bistrița în ultimii doi ani, niciuna nu avea vreun membru al familiei angajat în cadrul Primăriei municipiului Bistrița”.

SIPA Bistriţa - Năsăud – Ovidiu Gabrian, șef direcție județeană, pensie anticipată parțială: 3.200 lei lunar!

Desigur, Ovidiu Gabrian, nu provine din MAI în mod direct, doar că el a fost şeful SIPA BN, fostul Serviciu Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie din cadrul Ministerului Justiţiei. De asemenea, el a îndeplinit şi sarcina de CI-ist, adică de ofiţer de contrainformaţii la Penitenciarul Bistriţa, un fel de “Doi şi un sfert” în reţeaua penitenciarelor.

Scheletul pe care s-a format SIPA, similar cu a celorlalte servicii secrete formate după momentul Decembrie 1989 – SRI, SIE, ”Doi şi un sfert”, STS, SPP – l-a constituit foştii lucrători ai Departamentului Securităţii Statului, care au activat în cele 6 direcţii centrale a acestuia. În cazul SIPA, cadrele care au constituit structura au provenit din cadrul Direcţiei a 4-a Contrainformaţii Militare, serviciul care a asigurat munca de contrainformaţii în sistemul penitenciar înainte de 1989. Completările în sistem au fost făcute prin angajarea din sursă externă, persoane cu studii superioare pentru funcţiile de ofiţeri şi studii medii pentru subofiţeri.

Până în anul 1989, serviciul de asigurarea muncii la Centrul de detenţie din Bistriţa era asigurat de ofiţerul care răspundea de Penitenciarul Gherla. În luna mai 1991, odată cu înfiinţarea Penitenciarului Bistriţa, în structura în care îl găsim şi astăzi a fost creat un compartiment specific de protecţie şi anticorupţie al SIPA, format din două persoane, un ofiţer, Ovidiu Gabrian, angajat direct din viaţa civilă, cu studii superioare, de profesie inginer şi un ajutor, subofiţer, subordonat unui serviciu teritorial la Cluj. Cadrele angajate direct au urmat cursuri de iniţiere, de formare profesională cu durata de 6 luni.

Poliția Locală Bistrița - Ovidiu Gabrian, director executiv adjunct, salariu lunar net (fără norma de hrană): 6.763 lei!

Gabrian s-a reorientat după ieșirea la pensie în mod anticipat și a ales calea poliției locale. Aici s-a instalat în fruntea plutonului, sau mai bine zis la comanda sa. La începutul anului 2018, acesta a dat un concurs pentru funcția de director executiv adjunct la Poliția Locală, pe care l-a și luat. Astfel, fostul șef al SIPA BN devine mâna dreaptă a șefului „localilor”. Mai mult, surse ale stiridebistrita.ro spun că Gabrian ar fi creierul și mâna forte în instituție, Fradenș având mai mult un rol decorativ și multă... înțelegere.

Veniturile actualului adjunct al Poliției Locale, fost șef al SIPA BN, au depășit în 2018 suma de 160.000 de lei! Salariul lunar al polițistului local a fost de peste 6.700 lei net, la care se adaugă norma de hrană în valoare de 11.680 lei anual. Pe lângă aceste venituri Gabrian a încasat lunar suma de 3.200 lei reprezentând pensie anticipată parțială, primită prin Casa Sectorială de Pensii a M.A.I.. Tot în anul 2018 Gabrian a mai încasat alți 30.000 de lei reprezentând recalculare/reactualizare pensie M.A.I..

 

Comentarii

cititor

17.09.2019 12:25

 Buna a fost decizia Guvernului Boc, pe vremea lui Basescu, prin care, puteai sa renunti la pensie si sa muncesti in continuare unde vrei, dar sa alegi ORI PENSIA ORI SALARIUL URMATOR . In acest mod, erau multe locuri de munca pe care le puteau ocupa copiii nostri care stau acasa someri sau " go.lani pe strada "... vorba lui Rusu de PSD Cluj... si tocmai datorita " astora " care nesimtziti , vor ei sa munceasca si sa ocupe toate locurile si posturile posibile, ca sa mearga ei in " coparseu " direct de la locul de munca ( cica... ptr ca in general astia taie frunze la caini doar ) ... 

Adauga comentariu