Sfidarea și aroganța primarului Bistriței va rămâne sancționată numai de oprobriul public! Poliția Locală se codește și nu se autosesizează

Fimarea în care primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, parchează mașina instituției pe trotuar în dreptul unei treceri de pietoni, nu poate fi folosită de către organele în drept în vederea sancționării deoarece nu ar exista date complete în acest sens, dar și din cauza unei eventuale contestații.

Stiridebistrita.ro a prezentat în acest weekend o filmare în care edilul parchează sfidător și arogant mașina pe care acesta o conduce, autoturism aflat în inventarul Primăriei Bistrița, pe trotuar în dreptul unei treceri de pietoni, pentru a beneficia de serviciile unui bancomat din apropiere.

Locația respectivă se află la aproximativ 20 de metri de ușa instituției pe care cu onor o conduce Ovidiu Crețu, trecerea de pietoni fiind amplasată exact între clădirea Primăriei și bancomatul cu pricina. Confrom martorului care a și făcut înregistrarea, vineri, 1 februarie 2019, în jurul orei 17:20, erau suficiente locuri de pargare disponibile în zonă, să nu mai pomenim de faptul că în fața Primăriei există un loc de parcare rezervat măriei sale primarului.

Surse din Poliția Locală a municipiului Bistrița, direcție aflată în subordinea Primăriei, spun că înregistrarea nu poate fi folosită în cazul unei autosesizări deoarece nu conține date clare de identificare temporală ci doar de spațialitate, adică se vede clar unde, dar nu și când.

De asemenea, aceleași surse spun că există destule procese verbale contestate de cei fotografiați sau filmați, documente care au ajuns să fie anulate după deciziile instanțelor.

Conform HG 965/2016, Hotărâre pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006, în cadrul art. 142, acolo unde este prevăzută interzicerea opririi voluntare a autovehicului, s-a modificat conținutul paragrafului „n)” în care sunt precizate condițiile în care se poate opri/staționa pe trotuare, iar în acest caz nu se îndeplinește cel puțin condiția referitoare la distanța față de trecerea de pietoni (minim 10 metri).


Oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 250 sau 375 de lei, plus două puncte de penalizare, conform Codului rutier.


Societatea a reacționat dur la adresa edilului, una dintre puținele asociații care militează în scopuri civice publicând și o scrisoare deschisă la adresa primarului Ovidiu Crețu:

„Scrisoare deschisă dlui Ovidiu Teodor Crețu, primarul muniicipiului Bistrița,

În numele sutelor de bistrițeni amendați de Poliția locală pentru oprire/staționare/parcare în locuri interzise,
În numele principiului statului de drept "nimeni nu este mai presus de lege",
Vă solicităm să vă cereți public scuze bistrițenilor pentru insolenta parcare a dvs. pe trecerea de pietoni/trotuar precum și pentru utilizarea mașinii de serviciu în interes personal”
– se arată într-o postare a Asociației Bistrița Civică, condusă de Florin Chereji.

 

 

Comentarii

Bistritean

04.02.2019 14:28

Sunt curios cum va explica lui Dragnea la urmatoarea sedinta inainte de aprobarea bugetului nevoia de bani pentru bugetul municipiului.....la bataia de joc fata de banul public (partie,  9 zile ale orasului, fonduri europene pierdute si sustinute ulterior din bugetul local, un aparat adminstrativ raportat la numarul de locuitori ce depaseste orice bun simt in raport cu alte municipii si multe altele) va fi un mic pisic pe sub mese! Revenind la scuzele publice......no comment! I-ati vazut pe Nicolicea, Serban, Stefanescu, Iordache,Dragnea si toti baronii locali sa faca un astfel de gest? Votul ramane singurul mod de a-i scoate din viata publica pe acesti vremelnici decidenti politici si..... probabil procurorii!

Adauga comentariu