Șeful Poliției Bistrița acuzat de FALS și UZ DE FALS! „Moldică” se folosește de banii polițiștilor din AS Dinamo 6 în scopuri personale: cozonaci și chefuri decontate de asociație

Comisarul șef de poliție Moldovan Ioan Nicolae, șeful Poliției Municipale Bistrița, comite abuzuri ordinare, de cea mai joasă speță, ajungând să profite de 5 leuți ai unui polițist înscris într-o asociație sportivă! Dacă șeful poliției acestui oraș se coboară atât de mult, nu e de mirare că societatea noastră are sistemul de valori răsturnat cu fundul în sus.

Să o luăm cu începutul... Asociația Sportivă Dinamo 6 Bistrița este un club sportiv înființat la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud și cuprinde aproape toată suflarea polițienească de pe aceste meleaguri. Fiecare membru plătește o cotizație de 5 lei lunar, deci, în total se strâng undeva la 25-30.000 de lei anual, bani care ar trebui folosiți în mod normal pentru echipamente sportive, tricouri, mingi, etc., eventual pentru ceva premii în cazul unor competiții organizate de asociație.

În cazul AS Dinamo 6 Bistrița, asociație condusă de nimeni altul decât Moldovan Ioan Nicolae, banii se duc în folosul și scopul personal al acestui președinte. De exemplu, în perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018, AS Dinamo 6 a decontat COZONACI și o notă de plată survenită în urma unui chef organizat de ziua numitului Moldică (poreclă dată de polițiști comisarului Moldovan, căci în lumea infracțională se pun porecle):

În calitate de președinte al Asociației Sportive Dinamo 6 Bistrița a efectuat în intervalul august 2017 – martie 2018 cheltuieli nejustificate din bugetul asociației, total distincte de obiectul de activitate al acesteia, care este unul eminamente sportiv, prin achiziția de produse alimentare și băuturi alcoolice și nonalcoolice în valoare de peste 21.000 lei în interes personal precum și a altor persoane apropiate acestuia, cu ocazia unor socializări private precum și a sărbătorilor de iarnă și a zilei de naștere” -  se arată într-un document emis de un anume corp de control, informație lansată în spațiul public de Claudia Creța, o fostă polițistă care a purtat inclusiv „onorurile” de purtător de cuvânt al IPJ BN, actualmente stabilită în SUA.

Cât de mârșav să fii ca șef al unei instituții de forță importante și să te cobori la astfel de mizerii?! Și asta nu e tot. Dezvăluirile Claudiei continuă, acesta publicând pe rețelele de socializare încă un citat din același raport încheiat în urma controlului/auditului financiar efectuat la AS Dinamo 6 Bistrița:

În calitate de președinte al Asociației Sportive Dinamo 6 Bistrița a efectuat în cursul anului 2017 achiziții de la societatea comercială Metal Fitness SRL în valoare de 84.000 lei constând în aparate sportive de fitnes și forță , la prețuri supraevaluate față de ofertele existente pe piață la produse similare, fără a exista o solicitare de oferte de la mai multe societăți și fără a supune procesul de achiziție directă aprobării Adunării Generale a Asociației Sportive DInamo 6 Bistrița, conform statutului acesteia. Tranzacția a fost încheiată prin mijlocirea relației cu administratorul S.C. METAL FITNESS – Sângeorzan Florin de către fostul polițist Toma Ivan, actualmente pensionat, care pentru serviciile prestate a fost recompensat cu un premiu de 7.500 lei precum și cu denumirea onorifică a sălii de sport a IPJ BN cu numele acestuia”.

Pe lângă introducerea mâinii până la umăr în borcanul cu miere al polițiștilor sportivi, Moldică trece la următorul nivel, cel în care își asigură un control mai mare asupra asociației, precum și introducerea în statut a câtorva elemente „ajutătoare” în viitoarele mânăreli. Și totul pentru ce? Pentru cei 5 leuți, dar să vedem...

... Modus Operandi! Moldovan redactează un proces verbal al Adunării Generale a membrilor Asociației în care sunt stipulate noile modificări aduse statului, printre care se numără:

  • Introducerea votului prin reprezentare (1 la 15 membrii) – variantă mult mai ușor de controlat, evident, căci una e să „aburești” 400 de membrii și alta 25-30!
  • Acordarea unor beneficii/facilități familiei (sot, soție, copii) membrilor asociației – transformând astfel asociația sportivă într-una sindicală sau de binefacere, clauză care deschide noi uși spre scurgerea de material bănesc

Aceste paragrafe introduse în statut nu fac altceva decât să „ajute” la o manevrare mai ușoară a banilor din cotizații. Da, cei 5 leuți! Epopeea continuă... Pentru a „trece” aceste modificări, Moldică avea nevoie de votul a 50% + 1 din membrii. Se întocmește o listă cu aproape 400 de nume și se trece la următorul pas: cel al semnăturilor!

Aici Moldică face o mare greșeală, căci dacă 25-30 de membrii (așa cum prevede noul paragraf introdus în statut) sunt mai ușor de „controlat”, printre cei aproape 400 de „semnatari” sunt și oameni care gândesc și își pun întrebări, legitime de altfel.

Ședința Adunării Generale a membrilor AS Dinamo 6 Bistrița din data de 26 ianuarie 2018 NU A AVUT LOC! Informația postată de Claudia Creța pe facebook a fost verificată de stiridebistrita.ro și confirmată de cel puțin 6 (șase) polițiști care se regăsesc pe acel tabel de prezență, polițiști care din motive lesne de înțeles nu vor să-și dezvăluie identitatea. Aceștia ne-au confirmat faptul că numitul Moldovan Ioan Nicolae i-a contactat pe fiecare în diferite locuri, ba pe holurile IPJ cu listele în mână punându-i să semneze de prezență, unora le-a spus despre ce e vorba și că e doar o formalitate, altora le-a „ordonat” să semneze, alții au fost chemați direct în biroul de comandant și au semnat acolo, fără prea multe întrebări și evident fără răspunsuri!

M-am întâlnit cu șefu pe hol și mi-a dat să semnez într-un tabel. L-am întrebat despre ce e vorba iar acesta mi-a spus că e vorba de o listă cu membrii asociației, fără alte detalii. Am semnat deși știam că nu a avut loc nicio ședință, dar, no, e șefu” – ne-a declarat unul dintre polițiștii aflați pe listele respective.

Chiar și pentru un afon în domeniul infracțional, acest fapt miroase a FALS sau chiar FALS INTELECTUAL, fapte săvârșite de un om într-o uniformă ce nu numai că trebuie să câștige/impună respectul cetățenilor, dar trebuie să fie simbolul vegherii și apărării acestora, un exemplu pentru subalterni! Cât de josnică poate fii această faptă, pentru 5 leuți! O altă întrebare la care nici unul dintre cei întrebați nu știau răspunsul este „unde s-a ținut această eventuală adunare?”, căci în IPJ BN nu există absolut nicio sală în care să intre 100 de oameni odată, darmite aproape 400? Această întrebare nu a fost anticipată de „ilustrul” Moldică, căci mintea lui preocupată de găinării nu a mai gândit amănunte din acest FALS! Dacă există vreun martor la acest eveniment, care poate cu PROBE să ne convigă că acea Adunare a avut loc, eventual cu fotografii, căci nu credem că nu a existat măcar un selfie cu cei 400 de oameni adunați și locația în acre a avut loc evenimentul, atunci noi o să ne cerem scuze în mod public față de comisar și restul polițiștilor eventuali prezenți!

Iar ca falsul să fie concretizat, Moldovan Ioan Nicolae, șeful Poliției municipiului Bistrița, a trecut la „next level” – UZUL DE FALS! Comisarul a depus documentele la Judecătorie în vederea înscrierii în Registrul special al asociațiilor ținut la grefa Judecătoriei Bistrița a modificărilor aduse Actului constitutiv și Statutului AS Dinamo 6 Bistrița, cererea fiind admisă la data de 25 mai 2018!

Cu alte cuvinte Moldică a reușit să păcălească un judecător de bună credință prezentându-i acestuia un FALS grosolan, fapt pentru care cerem impetuos instanței respective să anuleze Hotărârea camerei de consiliu nr.2312/25.05.2018!

Imediat ce judecătorul de caz o să dea unda Verde (mințit fiind și acesta de către Moldovan) președintele asociației să poată fura în voie și să cheltuie pe cozonaci, mese, femei ș băutură banii polițiștilor, sume destinate în realitate pentru tricouri, mingi, echipamente, articole sportive. Asta este șeful Poliției Municipiului Bistrița!!!!! A intenționat prin uzul de fals să păcălească și un judecător al statului Român! Fiindcă judecătorul vedea niște acte pe care le lua de bune, fiind semnate de atâta lume! Nu-i așa Moldică? Nu e ăsta tupeu maxim? ” – a postat Claudia Creța pe facebook.

În urma altor materiale de presă care au avut referire directă la anumite aspecte legate de conducerea IPJ BN pe care stiridebistrita.ro le-a publicat în ultima perioadă, în care una dintre surse era liderul sindical Florian Râpaș, acesta din urmă a fost catalogat ca un „turnător” sau un „moldovean” venit la Bistrița și pus pe căpătuială, la mijloc fiind invocate anumite interese de grup. Înclusiv noi, stiridebistrita.ro, suntem anchetați de pocurorii Parchetului bistrițean în urma unei plângeri penale făcute de același Moldică, pe persoană fizică.

Claudia Creța a fost contactată de foști colegi din IPJ care s-au plâns de acțiunile lui Moldică, cunoscând-o ca o fire bătăioasă și curajoasă și cerându-i ajutorul. Din păcate aceste fapte există, sunt reale și au fost confirmate de polițiști care preferă în continuare anonimatul, căci pierderea unui loc de muncă e un lucru serios.

Abuzurile comisarului Moldovan zis Moldică nu se opresc doar la cei 5 leuți, acesta inventează reguli draconice înclusiv în parcarea IPJ de pe strada Nicolae Bălcescu, la intrarea în Poliția municipiului, sau la „municipiu”, așa cum este prescurtată denumirea instituției. În această parcare s-a dat ordin de către Moldovan de a se restricționa parcarea auto și dedicarea acesteia numai mașinilor IPJ fără „civile”, oricine altcineva parchează acolo fiind amendat în doi timpi și trei mișcări. Cu o singură excepție:

Mașina din fotografie aparține numitului Moldovan Ioan Nicolae și consituie excepția de la propria regulă! Păi cum vine asta, domnule apărător al legii? Vrem dreptate între câini (că tot vorbirăm de Dinamo), dar nu și cu cățeii?!

Faptele descrise și relatate de Claudia Creța sunt greu de crezut și unele dintre ele greu de probat. Noi am început o anchetă proprie în acest sens și vă vom ține la curent cu ceea ce se întâmplă în spatele ușilor închise din vârful ierarhiei poliției bistrițene.

Și totuși, cum își permite un astfel de personaj să facă asemenea abuzuri și NIMENI să nu ia o atitudine? Nu credem nici în ruptul capului că anumite servicii specializate nu au habar de falsurile sau abuzurile lui Moldică, iar în acest caz ne întrebăm CINE îi apără spatele acestui polițist preocupat de chefuri și aventuri sexuale? Cine se compromite în asemenea hal cu un om ce acționează jenant pentru poziția și funcția pe care o deține, aceea de șef al unei instituții extrem de importante în geografia și politica acestui mic oraș?
 

Comentarii

Mihai

12.07.2018 21:32

Pai ce faci Moldo? Nu erai tu ala corect? Sper sa fii cercetat și trimis in judecată.

Juristul imparțial

13.07.2018 00:26

Cu tot respectul fata de instituția Poliției Române care este greu încercată de atâtea evenimente negative în rândurile ei si care are un procent uriaș de oameni de caracter și profesioniști devotați, eu cred că situația în cazul de față e următoarea:
a) Art. 321 Falsul intelectual
(1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia,prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Avem atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului? Da, deoarece scrie că a avut loc o ședință cu 400 persoane, care in realitate NU A AVUT LOC NICIODATĂ
b)Art. 323 Uzul de fals
Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.
S-au folosit in acest caz un înscris fals? Da, la Judecătoria Bistrița, pentru modificarea statutului cu 50%+1 voturi. S-au cunoscut că este fals? Cu certitudine.S-a produs o consecință juridică? Cu certitudine, domnul judecător a luat că adevărat acel act și a dispus prin încheiere civilă modificarea statutului asociației. Se putea modifica statutul fara aceasta ședință? In nici un caz! Era obligatorie cu votul a 50%+1 membri.
Stimați polițiști bistriteni, va stimez de când mă știu și vă voi stima in continuare! Mult succes! Societatea civilă e cu dumneavoastră!

Caninu

13.07.2018 09:33

1.Nu poate fi vorba de fals intelectual, pentru că nu este un înscris OFICIAL,  ci unul sub semnătură privată.2. Dacă n-au fost 400 dar au fost 200 de membri și, potrivit statutului, adunarea generală era statutară, nu s-a produs nicio consecință și nu este nici uz de fals.Vătămații pot să atace în justiție hotărârea adunării generale pretins nelegală, să obțină anularea ei și drept consecință să  radierea modificărilor operate în  baza acesteia.Transpare - din tușa groasă a vituperării  - plata unei polițe, răzbunarea pe te miri ce (la limită ar putea fi chiar un ultraj, șantaj sau amenințare ?!)Nu m-ar mira ca la baza ”textului„ să stea vreun celebru lider  de sindicat (ciorbea, hosu, costin) sau vreun sancționat disciplinar în război cu toată lumea.Puțin credibil scenariul etalat.Puțină moderație  si consultarea părții încriminate n-ar fi stricat.

Rian Farcasiu

13.07.2018 09:55

Domnule Caninu, ședința respectivă nu a avut loc, în primul rând! Nu e vorba nici de minimul de 200 pentru aprobare, căci listele depuse la Judecătorie spun altceva. La baza acestui material stau niște informații apărute în spațiul public, cu documente, nu e vorba de nici un lider sindical sau răfuieli! Sunt doar niște fapte care se repetă venite din partea aceluiași personaj, persoană publică, șef de instituție. Atât!

Zaharie Tudose

13.07.2018 18:27

Bai nene, tu înțelegi că nu a avut loc nici o ședință? Că asta a mințit în acte? Lasă 200 cu 400 că aia e teorie. Să văd eu unul din politie, care în general are băieți corecți și cu principii sănătoase că zice că a fost la ședința și-l mănânc. Care coleg își bagă obrazul sa intre la un fals în declarații. Este o minciună de la cap la coadă pusa pe masa judecătorului care a hotărât fiind indus in eroare. Lasă alte interpretări de avocat care esti, e o minciună pe hârtie!

Dresorul

13.07.2018 10:16

Caninu, fugi sub masa si fa ce stie un caine sa faca mai bine ca la interpretarea legii nu te descurci. Asta cu amenintari si filme SF, nu tine. Nimeni nu ameninta pe nimeni, nimeni nu se razbuna pe nimeni. Fapte de coruptie prezentate publicului. De ce doare asta asa de tare? Se sparge gasca de fini? 

Lucian

13.07.2018 21:09

E mare foamea de bani...rușinică...las să mânce și gură lui ceva...

Eva

28.07.2018 17:19

Ceea ce s-a dorit a fi o bombă atomică, s-a transformat într-o simplă bășină! :)

Adauga comentariu