Sedusă și abandonată, Gloria Bistrița revine în grațiile administrației locale tocmai de ziua municipiului! În ce constă cadoul dat bistrițenilor de tandemul Moldovan & Niculae

Gloria Bistrița, echipa fanion a bistrițenilor, și-a reprimit interesul din partea autorităților locale tocmai de ziua municipiului, azi, 16 iulie 2020, sărbătorindu-se 756 de ani de la prima atestare documentară a Bistriței.

Este vorba de revenirea la idea de finanțare a echipei 1.FC Gloria Bistrița, aflată acum în Liga a III-a națională de fotbal, din două surse bugetare: 900 de mii de lei vor veni în primă fază din partea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, iar un alt milion de lei din partea Consiliului Local Bistrița.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul municipiului, Cristian Niculae, purtătorul de cuvânt al CJ BN, Bogdan Ivan Gruia (președintele Radu Moldovan a fost prezent, dar a stat retras), cei doi avându-l alături pe antrenorul principal, Dan Matei. Din staful tehnic al Gloriei au mai fost prezenți tehnicienii Dorel Zegrean și Aurel Nalați, precum și o mare parte a lotului. Președintele Ioan Horoba a lipsit motivat, acesta aflându-se în Grecia.

„Am promis și am declarat de nenumărate ori, ca un înfocat supoteral sportului bistrițean, ca vom finanța și vom sprijini fotbalul profesionist din Bistrița. Este momentul în care ne ținem de această promisiune și vom iniția o Hotărâre de CL prin care voi propune finanțarea activității sportive a clubului de fotbal Gloria Bistrița, echipa etalon, echipa simbol, echipa de suflet a bistrițenilor”, a precizat Cristian Niculae.

Suma propusă în primă fază pentru finanțare este de un milion de lei din bugetul municipal, Niculae garantând că va găsi soluția legată de capitolul sau capitolele bugetare de unde va lua acești bani. Întrebat dacă primarul în funcție, Ovidiu Crețu, știe despre acest proiect, dar și ce părere are, Niculae a spus: „Știe! Dacă doriți să știți ce părere are, întrebați-l pe el!”.

Din partea Consiliului Județean a vorbit purtătorul de cuvânt al instituției, Bogdan Ivan Gruia, deși președintele Radu Moldovan era prezent și el la acțiune.

„Este o zi istorică așteptată, o zi în care Consiliul Județean, care are un instoric foarte bun în ceea ce privește inițiativa în dezvoltarea sportului prin crearea echipei de handbal feminin Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, vine acum și ajută la resuscitarea echipei de suflet a bistrițenilor, și anume echipa de fotbal Gloria Bistrița. Avem precedentul ca în trei ani, echipa de handbal feminin să promoveze în prima ligă, să ajungă pe locul trei în liga națională și să ajungă în cupele europene. Sperăm ca prin acest parteneriat cu Primăria Bistrița, care începe astăzi, să ajungem la momentul în care și echipa de fotbal Gloria Bistrița să promoveze în ligile superioare”, a declarat Bogdan Ivan, precizând că pentru ceea ce a mai rămas din acest an, CJ va finanța echipa cu suma de 900 de mii de lei, bani din bugetul județean, luni fiind programată o ședință de CJ în acest sens.

Comentarii

Remus

18.07.2020 16:28

Motto:“Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevăratei educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.(Iuliu Haţieganu- în cuvinte înţelepte)/_Ideea tâmpită a mutării stadionului ” Jean Padureanu” din parcul orasului Bistrita apartine viceprimarului Cristian Niculae si care s-a molipsit de la primarul Cretu, cel care suferă de boala mutării statuilor. Motivul halucinant invocat de viceprimar era acela de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului. Viceprimarul face pe prostul uitând că există un proiect de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului. Prin urmare, nu-i nevoie sa darame stadionul ca sa mareasca parcul. Este necesar doar sa se respecte hotararea de Consiliul Local adoptata in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc. De asemenea si problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Chiar si marirea numarului de locuri de parcare este posibila prin trecerea circulatiei auto si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor s-ar putea obtine si un numar mare de locuri de parcare la poalele padurii. De aceea, mai important decat mutarea stadionului, edilii s-ar ocupa ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta. Prin urmare, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii să se poată deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Asta nu inseamnă să nu se amenajeze un complex sportiv in Unirea , dar care ar trebui să includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si sa fie conceput după modelul Parcului sportiv „Iuliu Hațieganu” din Cluj.

Adauga comentariu