Seară clasică pe Pietonalul bistrițean: muzica bună se termină repede, apoi luminile se sting! Fanfaronii s-au retras la „un vin”, iar gloata a rămas cu buzele umflate...

Sâmbătă seara, Pietonalul „Liviu Rebreanu” Bistrița. Vreme perfectă pentru o ieșire în oraș, mai ales că sunt în plină desfășurare evenimentele organizate sub egida Marelui Târg al Bistriței. Seara a început perfect cu un concert simfonic de mare clasă. Apoi totul s-a terminat, pentru mulți chiar înainte de a începe...

Opera Grup Project a susținut un concert vocal-simfonic, repertoriul fiind unul foarte ușor de digerat inclusiv de profanii acestui gen muzical. Componenții grupului sunt  instrumentiști de mare valoare și cu mare experiență profesională, în mare parte componenți ai Orchestrei Operei Naționale Române Cluj.

Pietonalul a răsunat în acorduri de melodii cunoscute și îndrăgite din repertoriul ABBA, dar și piese celebre din filme precum James Bond sau Games of Thrones, hituri precum Besame mucho, New York-New York, Strangers in the night sau Killing me softly.

Audiența a fost împărțită de cei care au urmărit concertul de dincolo de țarc și cei din interiorul țarcului. Este vorba de un țarc care a făcut delimitarea între „pătură superioară” a orașului, politicieni și administratori alături de invitații străini veniți la Bistrița cu ocazia Marelui Târg, și restul populației ținută la distanță de măriile lor.

Pe măsură ce seara se lăsa asupra orașului, bistrițenii începau să populeze Pietonalul tot mai mult. În jurul orei 21:00 zona centrală a orașului era plină, terasele ocupate, tot Pietonalul fremăta așa cum rar mai vezi în acest oraș mult prea repede îmbătrânit.

Exact când era mai multă lume în locația respectivă, după evoluția celor de la Opera Grup Project, luminile scenei s-au stins, populația venită în număr destul de mare în zonă fiind lăsată cu ochii-n... lună! Tocmai sâmbătă seara!

Fanfaronii din țarcul cultural s-a retras cu invitații străini „la un vin”, deloc curioși de plebea rămasă în spate și dornică de petrecut. Așa au gândit „înțelepții” orașului momentul de sâmbătă seara: „decât” pentru ei! Restul, conform unui titlu de film celebru... „Sâmbătă seara dansăm în familie”, dar nu în cea a bistrițenilor.

În schimb, aceeași gânditori de programe artistice, au programat mocangeală „antrenantă” pentru zilele din timpul săptămânii, atunci când ei, mari edili și culturali, nu se vor mai amesteca cu pulimea și oricum puțin le pasă de prezența acestora la manifestările Vezi-Doamne gândite pentru cetățeni.

 

BONUS: (plictiseală, somn, aroganță...)

Adauga comentariu