Se scumpesc biletele de autobuz: în interiorul orașului, o călătorie va costa 2,50 lei, preț majorat de la 1,80 lei. UPDATE - Proiectul primarului a fost respins de... PSD!

Consiliul Local al municipiului Bistrița a dat curs solicitării operatorului unic de transport în comun al persoanelor, Transmixt S.A., privind majorarea tarifelor practicate de aceștia. Astfel, în ședința extraordinară a CL din data de 23 decembrie, pe ordinea de zi a fost introdus Proiectul de Hotărâre referitor la aprobarea tarifele de transport public local de persoane.

Ultima modificare a tarifelor Transmixt a fost făcută în anul 2010, atunci când s-a stabilit prețul pentru o călătorie în interiorul municipiului la 1,80 lei, preț care a rămas nemodificat până acum. După nouă ani, prețul pentru o călătorie va deveni, de la 1 ianurie 2020, 2,50 lei.

În același Proiect de Hotărâre sunt prevăzute și restul tarifelor ce vor intra în vigoare de la data amintită, astfel: pentru un bilet cu două călătorii: 5 lei; pentru un bilet valabil 60 de minute: 5 lei. Pentru abonamentele nominale sau nenominale, tarifele ce se vor practica pe liniile Transmixt de la 1 ianuarie 2020 sunt următoarele:

UPDATE proiectul a fost respins chiar de către consilierii PSD, fiind instaurat tariful unic în municipiu si localități componente la 1,80 lei

Adauga comentariu