Scut anti-PSD propus de unioniștii din PMP: Simionca vrea unirea forțelor de opoziție, dar începe printr-un „furt” al unui lider de tineret de la un partid „important”

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, s-a oprit în județul Bistrița-Năsăud unde a participat la anumite acțiuni civice, cilive, dar și la o convenție județeană de partid. Printre acestea, Tomac împreună cu liderul local, deputatul Ionuț Simionca, și-au făcut timp și de o scurtă conferință de presă.

Una dintre problemele ridicate de cei doi lideri a fost cea legată de o posibiliă uniune a opoziției pentru a „face față” din punct de vedere politic Partidului Social Democrat, considerând că o astfel de forță ar răzbate pe piața politică, acolo unde este nevoie de un adevărat scut anti-PSD:

Dacă în mod real vrem să devenim o alternativă la actuala majoritate, suntem obligați să acționăm în această direcție pentru a constitui o alianță, o coaliție, un pol politic anti-PSD, pentru că în acest pol politic ar intra nu numai partidele politice, ci și organizațiile care militează pentru aceleași obiective ca și noi” – a declarat Tomac, făcând referire la o coalizare a tuturor forțelor din opoziție.

Pe plan local, Ionuț Simionca spune că sunt semnale bune în acest sens, având în vedere o primă întâlnire a opoziției locale, cea legată de proiectul mineralizării Pieței Centrale din Bistrița, considerând că „doar printr-un front comun se poate lupta cu acest colos (n.r. – PSD)”.

Primii pași pe care PMP îi face la Bistrița în acest sens, al unirii forțelor din opoziție, este o... dezbinare! Mai bine zis un „furt” de lider, fiind vorba de „trecerea” unui lider de tineret de la un partid important din județ, care a decis să schimbe macazul și să îmbrățișeze politica PMP:

Pot să vă anunț de pe acum intenția unui tânăr politician, lider al unei organizații de tineret dintr-un partid important din județ, care va veni la PMP! Se pare că și din partidele importante oamenii s-au săturat! S-a semnat adeziunea, am avut o discuție și am rămași înțeleși că vom face anunțul împreună, într-o următoare conferință de presă” – a ținut să precizeze al-de Simionca.

Despre cine este vorba încă nu știm, dar vom afla cât de curând!

 

 

Adauga comentariu