Scăpăm de rău ca să dăm de Chichirău? Silviu Mănăstire prezintă o nouă șmecherie USR-istă: ”Madam Chichirău” a mutat sediul partidului în casa mătușii – DOCUMENTE

Jurnalistul Silviu Mănăstire continuă dezvăluirile despre afacerile USR cu banii publici proveniți din subvențiile pe care le primesc partidele. ”În continuare, niște documente și o “delațiune” de la USR Iași, acolo unde legea o face madam Chichirău”, scrie realizatorul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV.

El citează, apoi, din ”delațiune”:

“Președintele filialei județene USR Iași, Cosette Chichirău, a făcut sediul filialei la… mătușa sa acasă. Nimeni nu are acces la actele filialei, mai ales la cele contabile. Totul se află la mătușa sa. Nimeni nu știe nimic. Banii care vin ca donație pentru USR Iași vin pe o asociație făcută de ea împreună cu Silviu Gurlui (om de bază, fost șef al organizației municipale Iași). Sediul asociației este tot la mătușa sa, Elisabeta Chichirău”.

“Mașina președintelui de filială municipală Filip Havarneanu este acum trecută în comodat pe USR Iași. Așa își decontează toată benzina, reparațiile și altele, cu toate că de fapt o folosește în nume propriu”.

 

Comentarii

Evan

18.06.2019 22:49

"Pentru contractul de comodat pentru sediu, în 2017, primăriile ne refuzau sedii şi nu puteam să funcţionăm din punct de vedere contabil, pentru că nu aveam CIF. Ca să ai CIF, trebuie să ai o adresă în circumscripţia respectivă. Pentru noi, circumscripţia era Iaşi. Am făcut un contract de comodat. Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit. Asta înseamnă că niciodată nu s-a schimbat vreun leu între mine şi familia mea şi partid. Acest contract de comodat era necesar ca noi să obţinem o adresă cu care să mergem la ANAF şi să cerem CIF. Din 2017, situaţia s-a schimbat astfel încât avem CIF doar pe naţional, toţi funcţionăm pe Codul de Înregistrare Fiscală al partidului şi toate aceste CIF-uri s-au anulat. Acest contract de comodat nu mai este de actualitate. Eu neavând nicio proprietate în România, trebuie să apelez la mătuşa mea, să mă ajute cu adresa", a declarat Cosette Chichirău"Eu am înfiinţat o asociaţie cu scopul de educaţie. Se cheamă centrul de ştiinţe Aleodor. Niciun ban nu a fost schimbat între asociaţie şi partid, nu este nicio legătură între cele două. Contabilitatea noastră este absolut transparentă, putem s-o publicăm pe toată. Nu există probleme, există calomnie, răzbunare. Îi deranjează foarte tare rezultatul USR la Iaşi sau persoana mea", a precizat Chichirău.Sa intelegem ca scopul d-lui Alexa este de a discredita USR sau PLUS pentru celelalte doua partide care deocamdata sunt cu potofelul? Din cand in cand mai verificam si noi din cel putin doua surse orice informatie. Adevarurile trunchiate sau calomniile ca urmare a unor informatii false sunt ridicole. Dar mai insistati, poate pana la urma veti deveni credibili ... ;) Good job! Or not?

Adauga comentariu