Scandalul „Masca lui Dolha” continuă: ceea ce Ludovic Orban a considerat că e „lăudabil”, Biroul Electoral de Circumscripție a decis că: „materialele de propagandă electorală nu se încadrează în prevederile legale”

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr.6 Bistrița-Năsăud a admis contestația formulată de Partidul Social Democrat în ceea ce privește materialele folosite în acțiunea de propagandă electorală de către candidatul pentru Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud al Alianței PNL USR PLUS, Stelian Dolha.

Citește și... MITĂ ELECTORALĂ cu iz pandemic: STELIAN DOLHA ar fi împărțit MĂȘTI în ambalaj inscripționat cu numele său, sloganul de campanie și sigla PNL! Fapta este interzisă prin lege și are caracter penal

Mai mult, BECJ a trimis spre soluționare în vederea verificării existenței vreunei fapte penale sau contravenționale un dosar către Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și Biroului Județean al Autorității Electorale Permanente. PSD a făcut o plângere și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, întrucât fapta este una de natură penală, fiind interzisă oferirea sau darea de bani, de bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Prezent la Bistrița într-o campanie de susținere a candidaților PNL, premierul Ludovic Orban a considerat fapta lui Stelian Dolha ca fiind una lăudabilă.

Citește și... Ludovic Orban despre faptul că Stelian Dolha ar fi dat mită electorală: „E mai degrabă lăudabil că a distribuit niște măști”. Păstrând principiul, se pot distribui și alimente persoanelor nevoiașe, tot așa, în ambalaje inscripționate?

Adauga comentariu