Scandalul din interiorul PNL, continuă: bistrițeanul Robert Sighiartău pus la colț de „colegul” Zamfir!

Săptămâna trecută, senatorul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul unei legi care vine să modifice o Ordonanță de Guvern, referitoare la plafonarea dobânzilor pentru creditele ipotecare, a lansat un atac dur la adresa colegului său de partid, bistrițeanul Robert Sighiartău, pe care-l acuză de un conflict de interese, cel puțin moral, secretarul general PNL fiind deținător de IFN.

PSNews.ro revine cu un material în care Daniel Zamfir își exprimă din nou ideiile conform cărora Sighiartău ar încerca stoparea acestei legi aflate acum în Camera Deputaților, după ce a trecut deja cu brio de Senat.

Zamfir susține faptul că Sighiartău profită de poziția sa în partid și influențează colegii deputați în sensul votului negativ asupra acestui proiect de lege:

„Vreau să spun de la bun început că nu văd un lucru rău că ești deținător al unui IFN, are și leasing- apropo- bănuiesc că aici se va abține când va intra în discuție Legea leasingului. Problema majoră apare atunci când tu angajezi întreg partidul în această chestiune. Robert Sighiartău, când s-a poziționat împotriva acestui proiect de lege, a făcut-o în calitatea de secretar general al PNL, spunând că partidul în integralitate se opune acestui proiect de lege. Faptul că tu poziționezi partidul împotriva unui proiect de lege care îți lezează interesele personale, este de neacceptat. E o mare greșeală” – a declarat senatorul pentru sursa citată.

De asemenea, senatorul liberal susține faptul că această propunere legislativă va trece și de Camera Deputaților, chiar dacă deputații liberali, colegii dânsului, nu vor vota pozitiv propunerea lui, considerând că restul deputaților vor înțelege însemnătatea celor propuse de el:

„Din fericire, indiferent cât de aprig contestatar al proiectului de lege este, proiectul va trece, nu am niciun motiv să cred că acest proiect de lege nu va trece, mai ales că după votarea în Senat, vreau să vă amintesc că numai 18 senatori nu au votat acest proiect de lege- din păcate pentru mine sunt cei de la PNL – mulți deputați de la toate partidele politice l-au susținut. Și va trece dintr-un motiv foarte simplu: am constatat că majoritatea covârșitoare a parlamentarilor au înțeles că astfel de proiecte care fac dreptate oamenilor, care îndreaptă și vor să limiteze niște abuzuri, nu țin de vreo doctrină politică. Dreptatea nu se vede într-un fel de la stânga și altfel de la dreapta. Dreptatea este dreaptă, a declarat Daniel Zamfir.

Adauga comentariu