Scandalul AQUABIS continuă pe Pietonal, la sediul liberalilor. Ioan Turc cere DEMISIA fraților Radu și Macarie Moldovan, considerând că angajarea celui din urmă este „un abuz grav, marca PSD”

Subiectul angajării lui Macarie Alexandru Moldovan, fratele președintelui CJ BN Radu Moldovan, în funcția inventată special pentru acesta în cadrul subsidiarei CJ – Aquabis SA, scos la iveală de presa locală săptămâna trecută, i-a scos din amorțeală pe liberalii bistrițeni.

Citește și... În bula de aur a baronului Radu Moldovan, încă se poate: fratele președintelul, Macarie „Liu” Moldovan, este noul director executiv al Aquabis SA!

Ioan Turc, președintele PNL BN, revenit cu forțe proaspete din concediu, și-a inceput conferința de presă nu cu un subiect național, așa cum are obiceiul, deși există frământări mari la acest nivel, ci cu un subiect local pescuit din relătările jurnaliștilor locali, cel al angajării pe o funcție înaltă în Aquabis, regie aflată în subordinea CJ, a fratelui președintelui forului suprem județean:

„Pentru infiltrarea fratelui președintelui Consiliului Județean în Aquabis lucrurile au mers extrem de repede spre deosebire de lentoarea cu care se întâmplă totul în România (...) Atunci când interesele nu personale, ci intime, o impun, lucrurile se desfășoară extrem, extrem de repede. Apreciez că este un caz flagrant de abuz și mă rezum la atât, cu toate că aș putea să aprofundez mai mult cam cum se numește pe legislație penală ce s-a întâmplat la Aquabis. Dincolo de spoiala de legalitate, discutăm despre un caz de abuz, repet, flagrant” – a comentat Turc.

Liderul liberalilor susține și el, în conformitate cu cele deja spuse de presa locală, că plantarea lui Macarie Moldovan în Aquabis este în strânsă legătură cu implementarea celei de-a doua etape a master-planului de apă-canal în Bistrița-Năsăud, proiect în jurul căruia se vehiculează suma de 230 de milioane de euro.

Având în vedere acest aspect, Turc consideră că s-a făcut un abuz și cere demisia celor doi frați Moldovan:

„Datorită acestei situații, de dispreț absolut și față de aparența de legalitate, dar și față de aparența de respectare a normelor de bun simț și de etică, îi solicit domnului Radu Moldovan demisia din calitatea de președinte al CJ BN, pentru că domnul Radu Moldovan este cel care a creat cadrul pentru săvârșirea acestui abuz. De asemenea, solicit demisia domnului Macarie Moldovan, pentru că este cel care a profitat de cadrul creat de fratele său. Domnul Macarie Moldovan, dacă îmi va urma sfatul și va demisiona, s-ar putea ca într-o zi să-mi mulțumească”.

Deși consideră că acest caz este unul grav și are implicații legale, Turc refuză idea înaintării unei plângeri către forurile competente în a cerceta acest caz:

„Eu în viața mea nu am făcut plângeri nimănui! Eu sesizez anumite lucruri, le aduc la cunoștința opiniei publice prin intermediul dumneavoastră, de aici mai departe este treaba celor care se duc la serviciu și au în fișa postului pentru spețe de acest gen. Eu cred că cea mai bună mișcare pe care poate să o facă atât domnul Radu Moldovan, cât și fratele lui, este să-și dea demisia!” – a concis Turc.

Adauga comentariu