Scandal între ofițeri ai Serviciului Rutier din IPJ BN: Ciprian Buta, șeful serviciului, s-a ales cu o plângere la „control intern”

Încă un scandal mocnește în interioriul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, fiind implicați doi ofițeri care, în loc să pună cătușe pe mâinile infractorilor, se războiesc între ei, ajungând aproape de violențe fizice.

De această dată este vorba de niște clinciuri în interiorul Serviciului Rutier, fiind vorba de o situație tensionată între doi ofițeri din acest serviciu, situație care persistă de mai multă vreme.

În fapt, șeful serviciului, comisarul șef de poliție Ciprian Buta ar fi bruscat un subaltern, în persoana subcomisarului Doru Sorin Nemeș, ultimul făcând o plângere în acest sens. Purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb, a confirmat informația prin care există o sesizare depusă de un polițist, spunând că sunt verificări în desfășurare la Compartimentul Control Intern.

Sursele noastre confirmă incidentul, mai mult, acesta nu ar fi unul nou și izolat. Între cei doi există clinciuri mai vechi care ar fi legate de pozițiile lor în sistem. Evident, este o luptă a orgoliilor, de fapt o luptă după funcții.

Subcomisarul Doru Sorin Nemeș s-ar afla în „vizorul” șefului Ciprian Buta, fapt care l-ar fi jenat pe polițistul cu grad și funcție inferioară. Nemeș ar fi dat buzna în biroul șefului de serviciu, evident cu anumite reproșuri către acesta, iar Buta s-ar fi simțit amenințat, fapt pentru care cel din urmă ar fi chemat „mascații”. La acel moment nu a fost nicio intervenție, cazul fiind aplanat.

Zilele trecute însă, s-a repetat scena intrării, astfel că, Ciprian Buta s-ar fi repezit la Nemeș hotărât să-l scoată afară din birou, moment în care s-a înregistrat un contact fizic între cei doi, în sensul că Buta l-ar fi împis pe Nemeș, acesta fiind de fapt obiectul plângerii.

Comisarul Ciprian Buta a deținut funcția de inspector sef-adjunct în perioada 2011-2014, dar a renunțat la funcție în momentul în care a izbucnit celebrul scandal IPJ BN GATE, în care a fost implicat inspectorul șef de atunci, Ioan Ovidiu Mureșan. În acel moment, DNA au luat la „puricat” locuința și biroul lui Buta, însă acesta nu a fost pus sub acuzare.

„În urma analizei care a avut loc la nivelul conducerii instituţiei, comisar-şef de poliţie Buta Ciprian, adjunct al inspectorului şef al I.P.J. Bistriţa-Năsăud, a solicitat eliberarea din funcţia deţinută, urmând a fi numit într-o funcţie de execuţie corespunzătoare gradului profesional deţinut şi pregătirii profesionale”, precizau reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române la momentul ianuarie 2015.

După acest moment, Buta a încercat să acceadă la șefia Direcției Generale Anticorupție Bistrița-Năsăud, fără succes, astfel că, în anul 2017 participă singur la concursul pentru funcția de șef al Serviciului Rutier, funcție ocupată în trecut de Roberto Hasnăș, punctul de plecare în IPJ BN GATE.

IPJ BN nu a mai avut „hodină” din punctul de vedere al scandalurilor, inclusiv mediatice, pornind de la celebrul deja „pokerist” Ioan Sidor Bodescu, trecând prin cazul IPJ BN GATE, culminând cu scandalurile legate de comandantul Poliției Municipale, Ioan Moldovan, dar și cu „mita de la circulație”.

Comentarii

veveritz

04.06.2020 17:45

Bai !...s-o umflat orezu in voi ? CULCAT !

comentator

05.06.2020 09:16

No cooment fata de cazul pus la ziar, ptr ca numai ei stiu adevarul... adevarat si ceea ce se prezinta presei este de regula ,  " indulcit "  .Insa, vreau sa arat faptul ca in general, conflictele sunt intre ofiterii , facuti ofiteri prin Academia de Politie si ofiterii , promovati fara scoala militara , din randul SUBofiterilor de politie, ori civililor  care si-au completat scoala de SUBofiteri, cu studii  la " pune X -ul " si care odata trecuti in categoria ofiterilor ( inspectorilor , ori comisarilor ) acestia devin obraznici, aroganti, se umfla in pene , dau lectii comandantilor si vor ca sa ajunga " sefi " cu orice pretz, dar fara sa fie capabili profesional sa faca acest lucru. De regula acestia tot timpul comenteaza ordinele primite  si ... tot cam astia sunt si cei " amestecati "  in tot felul de " golanii " incompatibile cu meseria de politist ori jandarm ... ( NU MA REFER LA CAZUL DE FATA, AM ZIS ) , dar ma gandesc la " potriveala " asta ... in care culmea... tot domnul ofiter superior Buta este " pe tapet " si ma face sa cred ca " ceva-i cu Calul ... pe Calul ... Calare... " a lui Paunescu ( Dumnezeu sa-l odihneasca in buna pace , ca multa dreptate avea in afirmatia facuta ) . ERA FOARTE BINE DACA GRADUL DE OFITER ERA ACORDAT EXCLUSIV CELOR CARE TREC PRIN ACADEMIA (MILITARA)  DE POLITIE , dar prin plecarea  la pensie din sistem al foarte multor ofiteri, a existat necesitatea promovarii in functiile ramase si unii SUBofiteri buni profesionisti ( la nivelul lor de SUB ... ) , unde de fiecare data " Calul.,.. pe Calul... pe Calul... calare , are " rolul sau " si nu va dispare nu doar din politie ci din toate sferele vietzii sociale, economice si politice . Cu sigurantza ca ceva " pute " si in acest caz si cineva este impins de la spate sa faca " ceva " si asta ori nu vrea, ori nu se pricepe cum sa faca " sa iasa ori sa dea bine " in ochii " altcuiva " ... ( daca pricepeti ) !Chiar daca nu-ti place de seful pe care-l ai, trebuie inteleasa problema ca nu toti pot fi sefi si ca odata pus, " seful "  trebuie respectat si trebuie sa executi in limitele legii ordinele pe care le primesti ( tot in aceste limite ) , iar daca ordinele nu sunt intocmai... exista " controlul ierarhic intern si superior  " ... vorba de mai sus .Ca sa intre un SUBofiter ori un ofiter inferior peste comandant in biroul sau si sa sara la bataie la acesta ... chiar ca ... daca era in evul mediu japonez, corean, chinez ori arab... ( si nu numai acolo ) i se si taia capul pentru obraznicia ,  indrazneala avuta , sau lipsa de respect fata de superiori ! Numai ca v-am spus... OBRAZNICIA UNORA are cauze" asc.UNSE  ... CU APLICAREA CALULUI... PE CALUL... PE CALUL...  CALARE " !  (  Aceasta a fost doar  " un pamflet ! "  )  

Constantunescu ...

09.06.2020 15:29

Eu nu fac Pamfleturi pentru ca situatia o vad grava,acest Politist Buta Ciprian e un Tortionar,acum ceva timp in urma a maltratat si batut o Comunitate de Romi din Oras Nasaud unde era pe functie de Comandant..personal lam cunoscut,avid de putere,un criminal,...in afara de ancheta care se va face ar trebui si un control medical pentru ca e sadic si am vazut cum tortureaza cu ochii mei pentru el fiind o.placere...E clar ca nu trebuie sa mai stea o secunda in MAI..

EL

12.06.2020 22:59

Ce vă place să comentați anonim

Adauga comentariu