Sătui de promisiunile guvernanților , elevii își cumpără singuri laptopuri și tablete. Cei din clasa a XII E de la Colegiul Andrei Mureșanu strâng bani pentru ajutorarea elevilor fără bani. Află unde poți dona bani

Există și viață după Covid 19 dar și soluții în fața bâlbîielilor și nepriceperii guvernanților: dacă tot nu sunt în stare să achiziționeze mult promisele tablete, elevii clasei a XII-a E din cadrul Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” a decis să aplice în practică o zicală americană din anii prohibiției: ”Help yourself”.

 

Faptul respective apare ca mesaj al lui Raul Peterlin pe pagina ”Elev pentru elev” de pe FB și spune următoarele: Noi, elevii clasei a XII-a E de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița, vrem să ajutăm! Am luat inițiativa de a achiziționa tablete sau laptopuri pentru elevii care nu au posibilitatea de a se bucura de acestea, iar pentru a ne atinge obiectivul vă cerem ajutorul. Sunt sute, poate mii de elevi din județul Bistrița-Năsăud de care nu știm, care nu se pot conecta la orele online sau împart un telefon cu încă cinci frați, fiindu-le răpit dreptul la educație”, scrie Peterlin.

De asemenea, elevii de la ”Andrei” arată că:  ” Mișcarea #elevpentruelev nu poate fi realizată decât cu ajutorul mărunt al fiecăruia. Vrem să arătăm că se poate și că elevii pot schimba lumea altor elevi. În continuare vă vom ține la curent cu tot ceea ce ne propunem să facem și vom începe o campanie de strângere de fonduri pentru a asigura, pentru câți elevi putem, condiții optime de școlarizare online”.

De ce a fost nevoie de această inițiativă?

Ne arată tot elevii clasei a XII-a E: Din păcate, elevii și profesorii din România nu sunt pregătiți pentru o școlarizare exclusiv online:

 3 din 21 de elevi renunță la școlarizare

 41% dintre elevi sunt analfabeți funcțional

 28% dintre elevi NU au pe ce învăța online

 50% dintre elevi fac ore pe telefon

 43% dintre profesori nu au cu ce preda online

Statisticile au fost oferite de Asociația Salvați Copiii. Dureros!

Împreună putem îndrepta statisticile! Împreună suntem toți online!

Puteți dona în următoarele conturi:

 LEI - RO79BTRLRONCRT0425751702

 EURO - RO56BTRLEURCRT0425751701

”Totodată,  puteți dona tablete sau laptopuri folosite, dar funcționale, pentru a fi distribuite elevilor care au mare nevoie de ele. Pentru cei interesați, vă invităm să ne scrieți în privat pentru a primi detalii! Suntem impresionați de numărul de mesaje, aprecieri și răspunsuri! Vă mulțumim pentru tot!”, conchid inițiatorii acestei acțiuni.

 

Adauga comentariu