SANITAS trage semnalul de alarmă- PERSONALUL MEDICAL ESTE EPUIZAT PSIHIC ȘI FIZIC și nu și-a primit drepturile salariale stabilite prin lege

O delegație a Sindicatului SANITAS Bistrița-Năsăud, sindicat care reprezintă un număr de 1.200 de cadre medicale a venit astăzi la Instituția Prefectului pentru a prezenta un memoriu legat de situația personalului medical din spitale dar și din sistemul de asistență socială. În acest context, președintele SANITAS BN, Titi Costin a confirmat faptul că, personalul medical este epuizat atât fizic cât și psihic:

”Atragem atenţia şi Prefecturii și cerem Guvernului să deblocheze toate posturile din sistemul de sănătate şi asistenţă socială care sunt bugetate pe o perioadă de cel puţin şase luni, cu posibilitatea prelungirii pe perioada stării de alertă. Nu cerem nimic în plus, nu cerem fonduri suplimentare”, a spus Titi Costin.

De asemenea, liderul Sanitas BN a cerut subprefectului Eugen Curtean să convoace Comisia de Dialog Social pentru identificarea soluțiilor în ceea ce privește onorarea drepturilor salariale stabilite prin lege: ” Suntem deschişi dialogului şi dorim sincer să găsim soluţii. Nemulţumirea mare a membrilor de sindicat este că nu şi-au primit drepturile stabilite prin lege. Nu cerem nimic în plus decât ce s-a stabilit prin lege”, a conchis Titi Costin.

Adauga comentariu