Samuel L. Coman – chihuahua liberală din CJ BN – latră cu bale, dar nu și-a publicat declarațiile de avere și interese la început de mandat!

Fiecare partid are în curte un câine de talie mică, o mascotă, un mic lătrău, de care mai fac și ei între ei miștouri câteodată. Dacă în curtea social-democraților bistrițeni a fost aproape legendar cățelușul Dani Suciu, cu o mișcare de codiță atât de drăgălașă încât bișonul a devenit amstaff în staff-ul Camerei Deputaților, în curtea răvășită a liberalilor a apărut un chihuahua aproape maidanez, un cățeluș bălos care latră subțire, fiind deja castrat odată, chiar dacă parțial.

Samuel L. Coman, cel care se visează un Samuel L. Jackson al liberalismului bistrițean, este un profesoraș de cătun trecut printr-un liceu agricol și ajuns un fel de cadru didactic într-un colegiu năsăudean. Este absolvent de filosofie, învățământ la distanță, media de absolvire: 6 (șase). Conform „Titularizare 2018”, Sami Coman a reușit să trecă examenul cu nota 5,55, iar materia de examen a fost „Filosofie și logică, argumentare și comunicare”. Vom reveni la acest aspect!

Pe plan politic, începuturile lui Samuel Liberalul nu se cunosc și nici nu interesează prea mult. Se știe doar că a apărut dintr-o dată în formula veche a liberalilor, cea dinainte de unificarea cu PD-L, din care demisionează în 2015 pe motivul neacceptărilor unor traseiști de a reveni în partid, mișcare ce nu a fost pe gustul conducerii din perioada respectivă. Adică nenea Sami s-a supărat că ăia mai mari de la conducere nu i-au acceptat pe traseiști înapoi în partid, iar fără de ei PNL era pierdut (bine, era pierdut oricum, ceea ce s-a și văzut). Asta ar fi una dintre lecțiile de filosofie, logică, argumentare și comunicare a profului Coman.

Revenind la vremurile actuale, cu un Sami Coman reactivat în noul PNL, cu funcție în aparatul de conducere. Profesorul ne dă o lecție de apicultură fiind depășit de subiect, acest episod fiind încă o dovadă a notei de titularizare.

Însă examenul politic se desăvârșește după (re)ungerea lui în consiliul județean. Coman are baftă de retragerea abstinentei Doris Rai, motiv pentru care se vede din nou consilier județean (a mai fost odată, fără absolut nici o intervenție/ieșire/idee notabilă). Prima sa intervenție este legată de mita din spitalul județean, fără a aduce punctual niște acuze, doar a aruncat feisbucistic niște cuvinte în plenul ședinței. Aici s-a văzut calificarea dânsului în argumentare și comunicare, căci de filosofie și logică ne-am lămurit.

Dincolo de toate aceste QED-uri, rămâne și o problemă mică, de onoare, legată de spiritul unui politician cinstit, transparent și deschis, așa cum se crede Samuel L. Coman (și toți politicienii în general). După o lună de la numirea sa în CJ, liberalul Sami Coman nu și-a publicat încă declarația de avere și interese, obligatorie la început de mandat. Dincolo de scuzele cu cele 30 de zile la dispoziție, un politician care sare la lătrat cu belele până la podea, aruncând cu noroi în unele instituții, nu își publică mica sa carte de vizită, să știm cu cine avem de a face. Dacă a depus-o la registratură, atunci trebuia să insiste pe lângă responsabili pentru publicare.

Ultima delcarație publicată apare pe site-ul Agenției Naționale de Integritate în 4 iulie 2016, la încetarea mandatului de consiler județean, document din care aflăm că profesorașul Coman și-a terminat construcția casei sale din Beclean, de 185 de metri pătrați, construcție edificată pe un teren concesionat de la primăria Beclean înainte de 2012.

Pentru un profesor cu așa specializare, așteptăm ieșiri mai puțin lătrătoare, cu mai multe argumente, punctuale dacă se poate, puțină logică în ceea ce spune și, de ce nu, comunicare la nivel de 2018-2019, elegantă, fără bâtă în cuvintele aruncate ca mingea de oină.

Comentarii

alex

28.12.2018 09:30
Domnu' ziaristu' n-ai nici o treaba cu meseria. Daca despre omul asta se poate spune ceva atunci si sansele minime care le avea tara , sunt zero . Matale stii ce inseamna un examen de titularizare ? Ai dat vreodata unul ? Daca nu, atunci esti o lichea , Vorbiti asa sa sune , defapt ce sa povestim , amatorii sunt amatori . Spor la criticat degeaba in noul an .

coco

28.12.2018 12:03

Ce inseamna un examen de titularizare, Alex?? Ai dat tu? Eu am dat, se ia ușor dacă ai învatat in timpul facultății. Acum, să fim serioși, ,,omul ăsta”, cum îl numești tu, nu e cunoscut în branșă ca unul dintre cei mai buni profesori, deși predă la școli de elită. N-am auzit să aibă performanțe cu elevii. Că a luat 10 la gradul I, cum am vazut nu stiu pe unde un comentariu: sa-ti spun eu: 99% dintre profesori iau 10 la gradul I, e așa o cutumă. Așa că, mai ușurel cu critica la domnul ziarist. 

coco

28.12.2018 12:07

 Ce inseamna un examen de titularizare, Alex? Știi, tu? Eu stiu: se ia usor daca ai invatat in facultate. Din prima se ia!

sever

28.12.2018 19:21

-limbaj de mahala, descalificant pentru un ziarist cu pretentii; sper ca e o exceptie, ca nu am rabdare sa urmaresc cu sufletul la gura editorialele, sau cum s-or numi, din presa locala;-ce are a face cariera profesionala cu veridicitatea afirmatiilor d-lui Coman? Unde va e logica pe care o cereti celorlalti?; Nici nu ne-ati spus in ce consta "latratul", la ce se refera, daca are o baza reala sau nu;-pe cine si pe care "unele institutii in care a aruncat cu noroi", a suparat dansul ieri si azi, iar supararea a ricosat prin dvs. in presa specializata in analize ciudate? Sau, mai sti, oi fi eu lipsit de clarviziune si intuitie;-nu exclud ca ati putea avea dreptate in ce priveste faptul ca nu a depus in termen declaratia de avere, desi ar trebui verificat de ce numele dansului nu apare pe lista consilierilor locali; dar de aici la atata mizerie e cale lunga.

Adauga comentariu