Saga câinilor periculoși din Petriș continuă! Filmarea de la care a pornit toată nebunia reflectă doar o „joacă” între doi câini. Vezi ce spune băiatul incriminat

Zilele trecute a apărut în spațiul public un o înregistrare video în care se poate vedea fără traducere cum un câine mai mare atacă un câine mai mic. Nimic din acea înregistrare nu ar fi trădat o „joacă” între cele două patrupede.

Între timp, organele de anchetă au intrat pe fir, Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud autosesizându-se pe baza acelor imagini. Deci, inclusiv polițiștii au considerat că e vorba de o posibilă agresiune și rele tratamente.

Când au ajuns la fața locului, conform declarațiilor făcute chiar de stăpânul celor doi câini, Zorro și Gyony (numele câinelui mai mic) se jucau prin curte. Andrei Ursa, stăpânul în vârstă de 20 de ani, susține faptul că aceștia s-au „certat” de la mâncare și că cel mic nu are absolut nimic.

Conform celor spuse de tânărul respectiv, câinii sunt îngrijiți corespunzător, au carnete de sănătate, sunt înregistrați, au chip-uri și sunt iubiți.

Numai că minciuna este evidentă în cel puțin două cazuri: Zorro, un câine trecut în categoria celor periculoși/agresivi, nu a fost înregistrat ca atare și asta nu în necunoștință de cauză, căci „tovarășii” insului respectiv sunt posesori de astfel de exemplare, majoritatea din localitatea cu pricina, Petriș, iar pentru faptul că acest câine nu a fost înregistrat ca atare s-a primit o amendă.

A doua minciună evidentă este legată de „dragostea” față de animale. Aici imaginile au vorbit. Andrei Ursa spune că a intervenit în disputa câinilor după filmare, deși se poate vedea că cei doi câini încetează „harța” singuri. Celelalte filmari postate de tânăr pe propriul profil de facebook în care își „antrenează” câinele nu poate duce decât într-o singură direcție.

Între timp, tânărul „dresor” și-a scos de pe profil filmările în care Zorro este „antrenat” să fie agresiv.

Până una-alta, anchetele din partea instituțiilor statului continuă în acest sens, dar se urmărește și pista referitoare la luptele ilegale de câini desfășurate în zona localității Petriș sau pe dealul Ghinzii. Dacă aveți informații legate de acest ultim aspect, vă rugăm să ne scrieți la scrie@stirdebistrita.ro.

 

 

Adauga comentariu