Să iei premiul Nobel, fie el „junior”, cu o lucrare dedicată fratelui tău, asta da... JOS PĂLĂRIA!

Am vrut să fie un fel de cadou pentru el, un fel de recompensă, pentru că am muncit și cu gândul la el, pentru că am lipsit atât de mult de lângă de el și mi-a fost dor… Deși ne-am văzut în vacanțe…”!

Cuvintele aparțin unui bistrițean în vârstă de 21 de ani, proaspăt laureat al Global Winner în Computer Science la Undergraduate Awards – premiul cunoscut și drept Junior Nobel Prize, conform bistriteanul.ro. Cristian Bodnar este masternad la prestigioasa universitate Cambrige, iar proiectul pentru care a fost premiat chiar de președintele Irlandei - Michael D. Higgins se referă la generarea de imagini din text folosind modele matematice a unor rețele neuronale.

Cristian a urmat cursurile Universității din Manchester acolo unde a studiat Computer Sience. Pentru această lucrare, bistrițeanul a lucrat mai bine de nouă luni, timp în care și-a amenajat camera precum o sală de curs, incluzând chiar și o tablă pe care-și nota ideile:

Au fost momente în care efectiv nu ieșea nimic… Până am găsit ideea finală au fost multe experimente eșuate, chestii care nu-mi ieșeau nicicum, era câte un detaliu care trebuia schimbat, citeam alte lucrări de cercetare de câte cinci ori până să înțeleg că era un cuvânt care făcea diferența în tot ce au făcut ei… Au fost momente în care aveam impresia că nu o să ajung nicăieri cu programul ăsta sau că n-o să pot aduce nimic nou… Am reușit să reproduc rezultatele din cercetările precedente… Cu asta am început, de fapt, ca să înțeleg mai bine tot procesul, dar partea grea a început când a fost vorba să vin cu ceva nou, să implic ideile mele în proces…” – a declarat Bodnar pentru sursa citată.

Fiindu-i mereu dor de casă și mai ales de fratele său Andrei, Cristian i-a dedicat acestă lucrare de la începutul cercetărilor, fără să știe că aceasta va primi un premiu atât de valoros.

JOS PĂLĂRIA, Cristian Bodnar, atât pentru premiu, cât mai ales pentru... dedicație!

Comentarii

Andreea

15.11.2018 10:50

Felicitari!

Adauga comentariu