Să fii iubit, Vasile Bar! „În România se poate câștiga mai bine decât câștigă mulți afară...” – o declarație venită parcă dintr-un cort...

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, eternul Vasile Bar, omul care a reușit să medieze absolut toate problemele mediului de afaceri și a creat platforme incomensurabile pentru dezvoltarea comerțului și mai ales a industriei locale, cel care a inventat cel mai modern principiu de vânzare „cu amănuntul” – târgul din cort, toate în detrimentul instituției pe care matusalemic o conduce, căci parcarea Camerei încă nu a ajuns prioritate, EL ne scoate vălul ipocrit de pe ochi și ne comunică irefutabil:

În România, astăzi se poate câștiga încă mai bine decât câștigă mulți afară! Sunt oameni care nu rămân cu 500 de euro, iar în România un muncitor calificat care muncește ca lumea poate câștiga o mie de euro. De aceea, trebuie ridicată la nivel de guvern o problemă de genul acesta să existe o politică de repatriere. Consilierii economici de la ambasade trebuie să aibă sarcina de a informa românii din Spania, din Germania, din Italia asupra posibilităților care există în România, în țară, și sunt lucruri concrete – a declarat Sfântul Vasile (Bar) al Camerei Comerțului și Industriei, citat de timponline.ro.

Analiză pe text, sau ce-a vrut să spună povestitorul...

Acesta (în engleză IT) ne spune că un holoangăr calificat ce își rupe spatele prin Spania, Italia sau Germania, rămâne cu 500 de euro, pe când un muncitor calificat de la noi câștigă mia de euro. Un calcul simplu ne spune că mia de ero înseamnă aproximativ 4.600 de lei. WOW! Nu-i rău! Într-adevăr, un muncitor calificat, cu condiția să muncească „ca lumea” (!?!) poate ajunge la această sumă, după bonusuri (unde se acordă), cu ore suplimentare „la greu” (acolo unde se acordă), cu tichete de masă (evident, acolo unde se acordă), iar într-o lună „plină” poate ajunge la acest salariu... BRUT! După „jecmăneala” aferentă reținerilor și impozotelor, rămâne cu un 2.700 de lei. De aici se mai scad alte taxe și impozite locale, unii au chirie de plătit, alții numai „asociația” și utilitățile care mai smulg cel puțin 5-800 de lei. Deci, rămâne cu cun aproximativ 2.000 de lei în cel mai fericit caz, ceea ce înseamnă nici măcar 450 de euro.

Cazul cu „mia de euro” pe care un muncitor calificat care lucrează „ca lumea” este atât de rar încât trebui plasat la excepții. Majoritatea salariilor în Bistrița-Năsăud se afla la nivelul salariului minim, adică 1.900 de lei BRUT. Oare acei oameni care „rămân” cu nici 200 de euro, unde s-ar încadra în viziunea emineței economice județene numite Vasile Bar?

Știe oare acest individ care sunt salariile din acest județ? ATENȚIE! Nu cele din sectorul bugetar, căci poate aici am înțeles noi greșit...

La nivelul la care propovăduiește nivelul de trai din România, coroborat cu intenția sa de a repatria români prin intermediul ambasadelor, Vasile Bar ar putea fi liniștit dacă nu ministrul economiei (unde clar că este peste Andrușca), cel puțin ministrul românilor de pretutindeni (acolo unde „Intertoto” chiar e depășită și copleșită).

Trebuie menționat faptul că cea mai mare realizare a tovarășului Vasile Bar este un târg rural manifestat într-un cort hidos, în care sunt prezenți târgoveți în marea lor majoritate veniți din alte județe, în detrimentul comercianților locali. Atât poate!

Comentarii

Dodon

01.11.2018 19:10

Parca i un harciog. Gusa mare .Oare cu cecse ocupa omul asta inafara de a da premii la pretini.JENANTA APARITIE.

Adauga comentariu