Să dăm Cezarului ce-i al Caesarului: LA MULȚI ANI, SPORTUL BISTRIȚEAN!

În urmă cu 16 ani, într-o zi superbă de 5 octombrie, sau mohorâtă, chiar nu mai contează, pe scena pauperă a presei locale bistrițene apărea primul și singurul ziar dedicat sportului local, o nișă liberă și extrem de importantă, având în vedere situația sportivă a Bistriței de atunci.

SPORTUL BISTRIȚEAN a rămas timp de 16 ani etalonul în materie de informație sportivă, o publicație care avea să scoată 438 de ediții pe print, ceea ce nu era de ici de colo. 438 de ediții printate până în 2015, atunci când publicația trece definitiv în on-line, acolo unde trendul a fost mai degrabă impus și nu urmat.

Nume deloc de neglijat din „industria” jurnalistică bistrițeană au semnat în această publicație, de la fondatorii ziarului, Adrian Linca și Vasile Bancea, până la nume cunoscute lumii sportului local, Sergiu Gabor și Dinu Onița. Ne-au încântat privirea și intelectul editoriale semnate de Leo Muha și Mircea Meșter, petele de culoare fiind aduse de Innes Popa a.k.a. Claudia Andron.

Adi Linca își crește copilul jurnalistic cu aceeași dăruire ca acum 16 ani, fiind doar o leacă mai... înțelept. Îi lipsește însă ceva...

„Îmi doresc să mai trăiesc cândva senzația aceea pe care o aveam dimineața, la cafea, cu ziarul în față. Și emoția pe care o aveam dacă a apărut sau nu a apărut în chioșcuri. Au fost vremuri frumoase pentru presă, mai profesioniste un pic decât cele de azi. Atunci eram câțiva ziariști, acum suntem 20 de milioane. Ne-am adaptat la net, de 5 ani nu mai ieșim pe hârtie, dar nostalgia acelor zile nu are cum să dispară”, ne-a „relatat” Adi Linca de la baza sa de antrenament.

Stiridebistrita.ro spune un colegial „la mulți ani!” și ne scoatem pălăria în fața publicației sportulbistritean.ro!

Adauga comentariu