S-a recepționat primul bloc din viitorul mini-cartier ANL dedicat specialiștilor din sănătate și administrație: 24 de apartamente sunt gata de utilizare (FOTO)

Bistrița, strada Prundului nr.16D – este adresa primului bloc ANL dedicat specialiștilor din sănătate, construcție care a costat 3,1 milioane de lei din fondurile Agenției Naționale pentru Locuințe. La această sumă se mai adaugă și contribuția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, 530.000 de lei, bani folosiți pentru partea de viabilizare a terenului și amenajarea pe orizontală, cu ziduri antifoc și antiinundații, locuri de parcare și spații verzi.

Acest bloc conține 24 de unități locative, din care 15 apartamente cu două camere și 9 apartamente cu o cameră, de tip garsonieră. Conform declarațiilor administrației, în acest moment sunt repartizate (scriptic) un număr de 20 de unități locative (13 apartamente și 7 garsoniere) către 18 specialiști din sănătate (medici și farmaciști) din sistemul de stat, dar și către doi specialiști din mediul privat (un stomatolog și un farmacist).

Următoarele patru unități locative (două apartamente și două garsoniere) vor fi distribuite după o nouă etapă de consultare și verificare a dosarelor deja depuse.

În aceeași locație se va mai construi încă un bloc cu 24 de unități locative (în oglindă cu cel deja recepționat), dedicat exclusiv specialiștilor din administrația publică locală (CJ și instituții subordonate CJ-ului), precum și încă un bloc cu 12 unități locative în care vor locui alți tineri specialiști din sănătate.

Totalul unităților locative date în folosință de ANL în județul Bistrița-Năsăud a ajuns la 1.218, la care se adaugă alte 21 de case sociale dedicate romilor.

Adauga comentariu