S-a deschis sezonul campaniilor electorale! Radu Moldovan sparge gheața cu o declarație politică în cadrul unui eveniment al unei instituții apolitice

Faptul că anul 2019 este unul greu din punct de vedere politic este cunoscut, acest an fiind presărat cu două evenimente electorale importante pentru cei aflați în aliniamentul politic local și național: europarlamentarele – un bun barometru intern, dar și cele pentru alegerea președintelui țării.

În acest sens sunt așteptate deja confruntări politice, declarații politice și (eventual) dezbateri politice, pe diferite scene sociale sau instituționale. Un astfel de start a fost dat în 8 ianuarie de către Emil Radu Moldovan, președintele Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, aflat în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud la un eveniment prilejuit de prezentarea bilanțului anual al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, instituție apolitică.

Cel care de-a lungul anului 2018 a evitat provocările politice, indiferent din ce parte veneau acestea, fiind concentrat pe administrație, și-a legat discursul din cadrul evenimentului mai sus menționat de președintele Klaus Iohannis și modul acestuia de a se raporta față de evenimentele din 10 august 2018, atunci când jandarmii din Piața Victoriei au fost acuzați de exces de zel:

„Am avut un gust amar când președintele României, primul om îndreptățit să ceară ordine publică, să apere instituțiile statului, a ales să facă un gest politicianist, de politruc, că așa îi place să își spună, și să dea un exemplu negativ, pentru a fi placul unor manifestanți. Cred că a greșit profund și cred că ar avea ceva de învățat din modul în care președintele Franței a ales să se adreseze în mod oficial cetățenilor francezi, apărând legea și instituțiile statului. Din punctul meu de vedere, sfinții sunt în icoane, toți suntem oameni și supuși greșelii și cred că este greșit fundamental să pui anatemă generală pe o instituție fiindcă la un moment dat, într-o situație critică, cineva reacționează într-un anumit mod. Eu nu cred că vreun jandarm din lumea asta aleargă vreun cetățean pe stradă cu bastonul că așa îl apucă pe el. E adevărat, mass-media a prezentat și reacții disproporționate, dar oamenii aceia au acționat, cred eu, în situație de criză, e adevărat, uneori nefericit” – a declarat Radu Moldovan de la tribuna de unde s-a prezentat un bilanț de activitate al unei instituții apolitice, sala de spectacole a Palatului Culturii din Bistrița fiind „colorată” total în albastru.

Radu Moldovan a stat de-a lungul anului 2018, un an cu mai multe „provocări” politice inclusiv în interiorul propriului partid, la umbra călduță a „administrației”, ferindu-se de declarații sau expuneri ideologice, altele decât cele administrative, cu foarte mici excepții.

Comentarii

Balan Marius- e...

08.01.2019 18:38

Eu ii sugerez d-lui Presedinte RADU MOLDOVAN sa nu se grabeasca sa traga concluzii fata de evenimentele din 10 august 2018. Astazi ONU (org. natiunilor unite) pt cei care nu stiu, si pt a nu se confunda cu TEL DRUM, cere explicatii si anchete de la guvernul Romaniei. HA...despre ce vorbim. Si tot astazi reprezentantul DIASPOREI din ANGLIA etc a cerut Primariei Bucuresti discutii si aprobari fata de o nou miting DIASPORA 2 tot in 10 august dar in 2019 logic. 

Adauga comentariu