S-au simțit în plus și și-au dat demisia din Consiliul Local: Moisil Filip (PNL) și Cristian Codărean (PSD)! Unde se „grăbesc” cei doi?

„Disciplina este un element foarte important în fiecare partid politic, dar… această disciplină nu trebuie să fie dincolo de rațiunea fiecărui om politic” – spunea Cristin Codărean într-o postare pe facebook imediat după ședința de îndată a Consiliului Local din data de 21 martie 2019.

Gestul consilierului PSD a venit imediat după anunțul făcut de către un alt consilier local, de această dată din grupul PNL – Moisil Filip – care și-a anunțat demisia la sfârșitul ședinței:

„Domnule președinte, și stimați și iubiți colegi, mandatul meu, cu data de 21 martie inclusiv, se termină. Mâine o să fie depusă cererea de demisie la registratura Primăriei Bistrița. De aceea vreau să vă mulțumesc pentru lunga colaborare cu executivul, cu toți angajații cu care am colaborat atâția ani, colegilor mei din PNL. Să gândiți cu mintea și cu sufletul pentru cetățenii municipiului Bistrița. Vă mulțumesc pentru colaborare” – a spus consilierul liberal, citat de bistriteanul.ro.

Cristian Codărean a urmat la cuvânt:

„Vreau să vă mulțumesc pentru aceeași colaborare. Și eu tot mâine îmi încetez mandatul. Mă retrag și eu!”­ – a spus consilerul PSD, acesta postând un mesaj pe pagina de facebook imediat după ședință:

„Chiar de pare mai târziu, mai bine mai târziu decât niciodată! Astăzi am decis să părăsesc Consiliul Local al Municipiului Bistrița. Sunt conștient de realitatea politică de astăzi și aș fi ipocrit să afirm că anumite decizii de vot nu se iau la nivel de grup, atât local cât și național, disciplina este un element foarte important în fiecare partid politic, dar... această disciplină nu trebuie să fie dincolo de rațiunea fiecărui om politic” – a concis Codărean.

Cristian Codărean este la primul mandat de consilier local, iar numele său este legat de firma de logistică și transporturi BCVO. Filip Moisil are vechime în acest for, fiind consilier local PD-L și mai apoi PNL. Este inginer și lucrează în sistem privat.

Sursele noastre spun că social-democratul este curtat de anumite alianțe cu ținte precise în 2020 (USR-PLUS), dar mai este și varianta proromânească a prietenului Ponta, variantă mai aproape de idealurile „de stânga” ale omului Cristian Codărean.

În cazul liberalului situația este diferită, căci nu există momentan intenții de a se părăsi barca liberală. Filip Moisil va demisiona inclusiv din organizația municipală a PNL Bistrița și, probabil, va aștepta cuminte alte oportunități, chiar dacă mai mici. Știți vorba aia... mai bine fruntaș la sat decât codaș la oraș...

 

Adauga comentariu