Rupere de nori pe Valea Bîrgăului: la Tiha, lângă DN17, mai multe gospodării sunt inundate! (VIDEO)

Bistrița-Năsăud s-a aflat din nou sub un nemilos cod portocaliu de vreme severă imediată, zonele vizate azi, 30 mai 2019, între orele 16:30 și 17:30 fiind Tiha Bârgăului, Teaca, Bistrița Bârgăului, Livezile, Șieu-Măgheruș, Șieu, Șieuț, Budacu de Jos, Mărișelu, Dumitrița, Galații Bistriței, Cetate, Monor.

Fenomene meteorologice prognozate pentru acest interval au fost: grindină de dimensiuni mici si posibil medii, vijelie, averse torențiale ce vor cumula 25...35 l/mp, descărcări electrice.

La Tiha Bîrgăului, în proximitatea DN17, aproximativ 10 gospodării au fost inudate, conform unui material video postat pe facebook de Mihai Lucian Bălan. Apa s-a acumuluat foarte repede, în mai puțin de 40 de minute de rupere de nori, după cum relatează cel care a susprins cu telefonul mobil urmările acestei ploi torențiale.

Șanțurile de la marginea DN17 nu au reușit captarea întregii cantități de apă, chiar dacă pe alocuri aceste șanțuri depășesc adâncimea de 1,5 metri, apa revărsându-se în gospodăriile de lângă șosea.

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se intervine astfel:

SVSU Mariselu în localitatea Mariselu (curți și beciuri inundate)

SVSU intervine în loc. Susenii Bîrgăului - curți inundate, Tiha Bîrgăului curți inundate.

 

Adauga comentariu