Rochie de mireasă la 16.500 de lei și verighete la „doar” 11.000! Târgul de nunți de la Metropolis între normalitate și opulență

Nunta rămâne unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om, pregătirile pentru un astfel de eveniment fiind începute, în medie, cu un an înainte. Sala unde se va desfășura evenimentul, alegerea ținutelor sau a verighetelor sunt doar câteva dintre preocupările viitorilor miri.

Târgurile de nunți au devenit o obișnuință inclusiv pentru bistrițeni, aceștia profitând de o astfel de ocazie atunci când ea apare. Pe lângă sală, ținute sau verighete, micile amănunte sunt luate în calcul minuțios, în special de viitoarele mirese, acestea fiind „ochiul” atent la detaliile ce vor marca mult așteptatul eveniment: aranjamentele florale, invitațiile, partea de etertaiment, bar-urile la modă, etc.

În ediția din acest an a târgului „Bistrița Mariage Fest” sunt prezeni 35 de exponanți, 24 dintre aceștia fiind locali. Cum era de așteptat, rochiile de mireasă sunt elementul central al târgului, acestea fiind la mare căutare de tinerele doamne în devenire. Cabinele de probă au fost pline, se stătea la coadă pentru probele de rigoare, cu viitorii miri înarmați cu foarte multă răbdare, pierduți în calcule financiare.

Una din rochiile ce te întâmpină la intrarea în târg este adusă de la Cluj de salonul „Legenday”. Costă 16.500 de lei (foto - stânga) și fură privirile pofticioase a multor domnișoare. Nici costumul de mire nu prezintă mai puțin interes, dar te lasă să respiri la nivelul costului: doar 4.200 de lei. Reprezentantul firmei clujene ne-a declarat că toate ținutele pe care aceștia le oferă clienților se realizează după o probă inițială unde sunt invitați într-un salon modern în care șampania și cognacul sunt ajutoarele gazdelor. Cătălin Adamuță crede că acest trend în prezentarea și vânzarea ținutelor pentru ocazii speciale va acapara această piață, cabinele de probă organizate ad-hoc într-un târg de nunți fiind depășite. Acesta menționează faptul că bistrițenii sunt clienți fideli ai salonului pe care îl manageriază.

Un alt detaliu extrem de important pentru pasul pe care doi îndrăgostiți îl fac este alegerea verighetelor. Târgul de nunți are o ofertă generoasă în acest sens, prețurile variind în funcție de bugetul sau preferințele doritorilor. Cu o pornire de la un minim simplist de 500 de lei perechea de verighete, creșterea se face foarte ușor în funcție de model dar mai ales de pietricelele ce sunt puse. Limita maximă este... cerul. Safirelli are o pereche de verighete din aur alb placat cu platină și îmbrăcate în diamante care ajunge la 11.000 de lei, bineînțeles, nu sunt expuse, dar suma poate crește în funcție de caratele diamantelor.

Torturile sunt și ele un element indispensabil dintr-o nuntă, fie ea una mică și restrânsă. Laboratorul de cofetărie By Laura are o gamă destul de variată din toate elementele necesare pentru a „ îndulci” o nuntă: candy-bar-uri, platouri gata preparate și torturi cu prețuri ce pornesc de la 35 de lei/kg.

Invitațiile sunt la fel de importante, deși, în accepțiunea unora „aceste bucăți de hârtie nu aduc omul la nuntă, ci obligația, iar după consumarea evenimentului sfârșesc în cel mai fericit caz într-un sertar”. Cu toate acestea, anunțarea momentului este esențială, dovadă fiind înghesuiala găsită în fața standurilor specializate. Prețurile diferă în funcție de model, tip de hârtie sau numărul de invitații comandat, o bucată costând între 50 de bani și 3,5 sau chiar 5 lei!

Aranjamentele florale sau cele interioare, limuzina albă, alegerea DJ-ului sau chiar unui duo sau cvartet de caffe concert, la care se adaugă neapărat elementul funny adus de cabinele foto îmbrăcate în oglizi magice, fac parte din restul mărunțișurilor de care cei doi miri trebuie să se ocupe, însă totul ține de un anume buget pe care ți-l propui, iar acesta are și marje de depășire în anumite limite, acolo unde există.

Târgul de nunți „Bistrița Mariage Fest” este deschis până duminică, 4 februarie, în lobbyul Hotelului Motropolis din Bistrița.

Adauga comentariu