Rocada bistrițeană: Radu Moldovan îi ia locul de vicepreședinte Doinei Pană, în urma „resetării” PSD din cadrul CEx-ului de ieri

Una dintre cele mai lungi ședințe ale CEx-ului PSD a culminat cu demisia Vioricăi Dăncilă din poziția de președinte al partidului, dizolvarea Biroului Permanent Național și desemnarea unei linii conducătoare interimare.

Mult așteptata noapte a „cuțitelor lungi” din sânul Partidului Social Democrat s-a dovedit a fi doar o ședință prelungită care a avut un rezultat mai mult logic decât așteptat. „Masacrul”, „decapitările” sau „linșajul” intern, propovăduit de alții, nu s-a materializat în sensul prognozat. Chiar dacă au fost, conform surselor politice din presa națională, anumite schimburi de replici, acestea au urmat o cale firească într-un partid care își linge rănile unor bătălii pierdute crunt în acest an.

Emil Radu Moldovan, președintele PSD BN, a plecat la București cu „reformarea” în teacă. Acesta a fost vocal atunci când a considerat necesar, contrându-se cu Codrin Ștefănescu pe marginea prevederilor statutare al partidului.

Mai mulți membri ai conducerii și-au anunțat demisiile, în frunte cu Viorica Dăncilă. Aproape toți vicepreședinții au urmat gestul președintelui. Au fost și unii care nu au făcut acest gest, dar au fost „dizolvați” în CEx, printre aceștia numărându-se și Doina Pană.

Astfel, noua garnitură de conducere îl are în top pe Marcel Ciolacu, președinte interimar, Paul Stănescu secretar general, iar la nivelul vicepreședinților a fost ales și Radu Moldovan care, alături de Gabriel Zetea de la Maramureș, vor fi responsabili pentru zona de Nord-Vest.

Citește și... Viorica Dăncilă a demisionat. PSD este condus interimar de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu

„Sunt membru PSD de mult timp și îmi doresc să restartăm acest partid, să îl facem agreabil pentru ca cetățenii să se regăsească în el, să venim cu un program politic în urma unor cercetări sociologice serioase, care să conțină ceea ce își doresc oamenii. Voi milita pentru acest lucru, îmi doresc ca pentru PSD oamenii și problemele lor să fie principala preocupare”, a declarat Moldovan pentru timponline.ro, imediat după CEx.

Rolul noului BPN provizoriu este organizarea un congres ordinar pentru alegerea conducerii legitime a partidului, congres care va avea loc, cel mai probabil, în februarie 2020.

 

Comentarii

Vizitator

27.11.2019 14:49

Motto:„Dar țara nu se face cu lași, cu apatrizi,/Iubirea nu te scuză când ochii îi închizi”/(Adrian Păunescu)-Reforma in PSD nu se poate face cu indivizi precum Radu Moldovan, care nu au curajul răspunderii si au dat dovada de lașitate. Reamintim că inaintea congresului PSD din vară acesta nu a avut curajul sa-si asume că organizația PSD din Bistrița-Năsăud nu o vrea pe Viorica Dăncilă în fruntea PSD si l-a scos la inaintare pe Bogdan Ivan Gruia, președintele TSD Bistrița-Năsăud care să declare cu cuvintele lui Radu Moldovan că: ”PSD-ul viitorului nu poate fi condus de Viorica Dăncilă!” si ”personaje ca și Mitralieră sau Codrin Ștefănescu ar trebui să devină istorie”. Evident, Radu Moldovan a sustinut apoi cu nonsalantă faptul că el nu a știut nimic de postarea tânărului său coleg de partid și că a citit-o in presă doar în dimineața zilei de 11 iunie. Dar cel mai clar exemplu de lasitate din partea chelnerului, a fost in campania electorală când se ruga la Dumnezeu să nu iasă Iohannis presedinte si indemna alegătorii să voteze cu inima Viorica Dăncilă, iar acum după alegeri in loc să-si asume bărbăteste esecul la care si el a contribuit, sare alături de alti impostori la gâtul celui căzut. Dar acum, la 30 de ani de la revolutie cu asemenea impostori care pozează in „reformatori” ai partidului, PSD-ul are toate sansele să ajungă la groapa de gunoi a istoriei.

Adauga comentariu