ROBOTICA – o redută cucerită cu succes de tinerii din Bistrița-Năsăud: PATRU echipe s-au calificat în finala națională First Tech Challenge România (FOTO)

Mințile sclipitoare juvenile ale județului Bistrița-Năsăud și-au demonstrat încă odată capacitățile creative, tehnice și de echipă. Chiar dacă este un domeniu puțin ieșit din tiparele activităților liceale, robotica a prins la tinerii învățăcei, aceștia fiind cu un pas înaintea tuturor în ceea ce privește perspectiva și evoluția tehnică a omenirii.


În perioada 1-3 martie 2019 a avut loc la Cluj-Napoca etapa regională a concursului „Nație prin Educație – First Tech Challenge România”, concurs aflat la a III-a ediție. Din județul Bistrița-Năsăud s-au calificat în etapa finală, care  va avea loc la București între 22 și 24 martie, patru echipe din trei școli, astfel:


Esentza Robotics - Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean


Esentza Revolution - Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean


Cybersouls - Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud


Bolts and Gears - Colegiul Național „Liviu Rebreanu” (aceștia reușind să câștige premiul I, Think Award – etapa regională)


Conceptul proiectului FIRST Tech Challenge presupune mai mult decât construirea unui robot. El include munca în echipă, lucrul pe proiect, spiritul și abilitatile antreprenoriale, inițiativa și rezolvarea de probleme, voluntariatul. Se propun activități pentru dezvoltarea atât a competențelor tehnice cât și a celor non-tehnice.


 

 

foto: facebook

Adauga comentariu