Robert Turcescu la Bistrița: „cel mai bun om politic pe care România îl are este Traian Băsescu!”

Precampania electorală care vizează atât alegerile europarlamentare cât și celelalte rânduri de alegeri ce se vor desfășura pe parcursul următorilor doi ani, a început să aducă la Bistrița diferite personalități ale unor partide, oameni aleși pe sprânceana comunicării și a discursului politic.

Partidul Mișcarea Populară, reprezentat în Bistrița-Năsăud de deputatul Ionuț Simionca, a început un periplu prin țară în care „actorul” principal este fostul jurnalist acoperit și autodescoperit Robert Turcescu, devenit membru PMP și mai apoi ales ca deputat de Constanța, acesta alergând la braț cu președintele PMP – Eugen Tomac.

S-au oprit și în Bistrița-Năsăud, unde au participat la o conferință de presă la sediul de pe Gheorghe Șincai. Discursul politic al fostului jurnalist s-a axat pe un periaj la adresa președintelui onorific al PMP – Traian Băsescu, acesta fiind considerat de către Robert Turcescu ca fiind cel mai bun om politic al României.

Speach-ul lui Turcescu a început prin blamarea actualei conduceri de la nivel de stat a României, catalogând actuala coaliție de guvernare ca fiind o gașcă de analfabeți și golani:

„Imperativul politic al acestui moment este să scăpăm de gașca de analfabeți și golani care se află în momentul de față la conducerea României! O spun cu tărie, accentuat, pentru că golăniile lor, dar mai ales analfabetismul lor în materie de administrare al unei țări se observă în fiecare zi”.

Turcescu a continuat cu o scurtă radiografie a bugetului de stat și a scos în evidență anumite neconcordanțe ale unor proiecte majore ale actualului guvern:

„Oameni buni, nu mai e o glumă în acest moment! M-am uitat cu mare atenție pe ceea ce înseamnă construcția bugetară în acest an și am să vă spun așa, atenție!: Degeaba vom avea capitole mari de investiții dacă azi în România nu mai găsești forță de muncă. Degeaba vom decide să facem proiecte mari de infrastructură dacă nu mai găsești ingineri și nu mai găsești nici măcar muncitori necalificați. Marea bătălie astăzi în construcții este importul de forță de muncă din străinătate. Ne-am umplut de vietnamezi, care astăzi sunt pe șantierele patriei, ca să spunem așa, în vreme ce noi ne batem cu pumnii în piept spunând că vom avea proiecte mari de infrastructură. Cu cine, oameni buni? Aud în buget prinse de asemenea proiecte din categoria spitalelor regionale. Cu ce medici vom popula aceste spitale mari, regionale? De unde, dacă toți medicii buni din România sunt plecați peste mări și țări?”.

Discursul lui Turcescu a ajuns și la concluzia salvatoare, cel puțin la nivelul unei reprezentări în parlamentul european, acolo unde doar un singur om cunoaște situațiile geopolitice:

„Îi îndemn pe fiecare dintre români să facă pasul spre implicare în politică (...) Oamenii care sunt în acest moment în PMP au un avantaj extraordinar față de cei aflați în alte formațiuni politice. Gândiți-vă că ați vrea să faceți politică astăzi. Eu am fost în situația asta în urmă cu câțiva ani de zile în momentul în care am decis pasul spre politică. Gândiți-vă că întotdeauna în politică vrei să înveți să faci politică. De la cine ai putea să înveți astăzi să faci politică? V-ați înscrie într-un partid condus de Liviu Dragnea crezând că în felul acesta învățați să faceți politică de la el?! Nu cred! Ați accepta să faceți politică în momentul de față de la Călin Popescu Tăriceanu?! Cel mai bun om politic pe care România îl are, nu de ieri, de azi, ci de foarte mulți ani și ăsta este un lucru minunat, este Traian Băsescu! Adversarii lui politici, oricât ar fi de împătimiți în a-l contesta în diverse situații, admit scrâșnind din dinți: da domnule, n-ai ce să faci, Traian Băsescu este cel mai bun! Pentru că este!” –a concluzionat Turcescu.

După această introducere, fostul jurnalist a început argumentarea necesității ca Traian Băsescu să afle pe listele PMP la următoarele alegeri europarlamentare invocând cunoștințele fostului președinte în materie de afaceri externe și geopolitică, dar deocamdată tot acest episod preludic este făcut fără ca cel adulat de reprezentanții PMP să-și fi anunțat într-un fel sau altul intenția de a candida, Eugen Tomac, președintele în acte al partidului confirmând faptul că încă nu s-a luat o decizie în acest sens din partea lui Traian Băsescu.

Comentarii

Balan Marius- e...

08.03.2019 17:07

Domnule RADU TURCESCU recunosc ca trebuie sa va dau dreptate. Mai ales ca am votat de doua ori cu BASE si nu regret nimic. Nici la oul piciorului lui BASESCU nu ajung actualii GOLANI.

Adauga comentariu