Robert Sighiartău vorbește la Bistrița de „ulițele asfaltate” ale lui Radu Moldovan. Probabil o lecție de „opoziție” predată colegilor din PNL BN

Secretarul general al Partidului Național Liberal, bistrițeanul Robert Sighiartău, a binevoit să facă o conferință de presă în orașul de unde a plecat ca deputat de Bistrița-Năsăud, acest fapt fiind o raritate. Dintre toți parlamentarii bistrițeni, cu excepția senatorului Ioan Deneș devenit între timp ministru, este cel mai puțin vizibil în peisajul politic local, absența fiind motivată de „treburile” naționale ale partidului.

De fapt, Robert Sighiartău a venit la Bistrița pentru a marca începutul celor patru runde de campanii electorale ce se vor desfășura în următorii doi ani, având pregătită o mică lecție de „cum se face opoziție” pentru colegii liberali bistrițeni, fiind recunoscută starea de lehamite a acestora în ultimii doi ani, mici zvâcniri fiind sesizabile pe acest plan doar de o scurtă perioadă de timp încoace.

Secretarul general al PNL și-a constituit o mică strategie pentru un scurt atac la adresa „baronului” Radu Moldovan, președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și președinte al Partidului Social Democrat din județ, plecând de la lipsa investițiilor reale în domeniul economic:

„Nu s-au alocat bani pentru investiții în zona Transilvaniei și nici cu privire la anumite investiții strategice. În 2017 am depus un amendament la buget cu privire la alocarea de bani pentru un drum expres Bistrița-Cluj-Napoca. Dacă vă uitați pe harta economică veți vedea că, din păcate, în județul Bistrița-Năsăud și în municipiul Bistrița salariile sunt mult mai mici decât media salariilor din zona Transilvaniei. Asta pentru că noi nu suntem legați de autostrăzi, suntem la 120 de kilomentri de prima autostradă. Noi dacă nu reușim să ne legăm cu drumuri expres la autostrăzi nici investitorii nu vor veni în județul nostru, iar salariile nu se vor îmbunătății. Ne întrebăm de ce pleacă tinerii în Cluj și în alte zone, București, și rămân acolo, pentru că acolo au salarii bune după ce ies din universități, salarii de 4-5.000 de lei. Bistrița pierde populație pentru o mare parte din populația activă emigrează spre orașele mari, dar și spe alte țări, iar aceasta este cea mai mare problemă! Radu Moldovan nu a reușit în 7 ani de zile să aducă niciun investitor în județul nostru! În afară de câteva ulițe pe care le-a asfaltat, din punct de vedere economic, județul nostru nu a crescut absolut deloc.

Observ că Radu Moldovan vorbește foarte mult de administrația locală, dar când când sunt probleme la nivel național se face că nu știe absolut nimic. Radu Moldovan, prin votul lui în Cex al PSD a susținut actuala conducere a PSD-ului, pe Liviu Dragnea, pe Viorica Dăncilă, acest guvern al rușinii naționale. Mâna dreaptă a lui Radu Moldovan este mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea – Daniel Suciu, liderul grupului parlamentar al PSD în Camera Deputaților, și care a susținut toate proiectele de legi care au afectat siguranța și ordinea publică a românilor și implicit a bistrițenilor. PSD BN a susținut acest guvern care a adus România într-o situație jenantă și rușinoasă.

Uitați-vă ce se întâmplă în celelate comunități, iar aici nu mă refer la Oradea sau Cluj-Napoca, deoarece acolo vorbim de altă ligă, dar uitați-vă la Sebeș, la Blaj, orașe mai mici: au infrastructură, au un nivel de trai foarte bun, calitatea vieții este crescută, transport în comun de calitate, vin investitori, salarii foarte bune, asta pentru că au avut o viziune pe termen scurt, mediu și lung. În acest sens, pentru noi prioritatea nr.1 este ca PSD să nu mai fie din 2020 la cârma acestui județ”.

Robert Sighiartău a mai declarat că sondajele de opinie efectuate la comanda PNL arată o scădere drastică a încrederii populației în actuala coaliție de guvernământ PSD-ALDE, cea din urmă fiind considerată „remorca unui partid socialist”.

Deputatul bistrițean a mai precizat faptul că la nivel de județ există o scădere mare a popularității personajelor din arcul PSD-ALDE, fără să dea cifre, acestea făcând parte dintr-o anume strategie viitoare a liberalilor. Conform celor declarate de Sighiartău, la nivelul județului eșantionul a fost de circa 700 de persoane care au fost intervievate pe sistemul door-to-door, toate interviurile fiind înregistrate audio-video.

Chiar dacă a demonstrat că se pricepe la „a face opoziție”, Robert Sighiartău are de muncit la sudarea echipei de la Bistrița, aici fiind mai multe „bisericuțe” formate și care atrag animozități interne, acestea consumând aproape toate energiile liberalilor bistrițeni. Un astfel de exemplu s-a consumat imediat după conferința de presă, unul dintre personajele centrale ale PNL BN prezentându-și demisia prin intermediul facebook, motivul pueril, acela de a nu fi fost invitat la conferința respectivă, fiind mascat de orgolii și frustrări personale.

Adauga comentariu