Robert Sighiartău a fost maestrul de ceremonii la Consiliul Național al PNL. Liberalii și-au bătut în cuie candidatul pentru prezidențiale, dar și pretendentul la funcția de premier

După o sâmbătă tensionată în care Partidul Social Democrat și-a ales rândurile doi, trei și patru din conducere, primul scaun fiind rezervat fără drept de apel, a urmat și adunarea liberalilor, duminică, fără prea multe dezbateri sau camere de luat vederi prin preajmă.

Deputatul bistrițean, Robert Sighiartău, din funcția sa de secretar general al partidului, a condus lucrările Consiliului Național al Partidului Național Liberal, unde au fost prezenți peste 800 de delegați din întreaga țară. Din județul Bistrița-Năsăud au fost prezenți 15 delegați, dintre care nu au lipsit Stelian Dolha, Diana Morar, Viorica Calo, sau primarul Chiochișului – Vasile Silași.

În cadrul acestui Consiliu s-au stabilit două candidaturi certe pentru următoarele alegeri, prima fiind cea a actualului președinte al partidului, Ludovic Orban, pentru fotoliul de premier, iar pentru cea de președinte al României, liberalii și-au dat acordul pentru susținerea lui Klaus Iohannis pentru încă un mandat.

Pentru următoarele alegeri, cele de europarlamentari, Stelian Dolha a precizat pentru stiridebistrita.ro că filiala Bistrița-Năsăud ar putea da un candidat care să se situeze pe unul din locurile eligibile pe liste, asta în funcție și de evaluările filialelor:

Nu s-au făcut evaluările filialelor, s-au propus doar niște măsuri pe care filialele trebuie să le implementeze. Este vorba de reacțiile filialelor față de PSD, conferințele de presă susținute, sau diferite alte activități. Cu alte cuvinte, în funcție de mai multe criterii, fiecare filială o să fie analizată și, probabil, o să primească un punctaj. Acest punctaj o să conteze inclusiv la constituirea listelor pentru europarlamentare. Nu aș putea să dau azi un răspuns, dacă din partea filialei noastre va candida cineva pe un loc eligibil, dar de ce nu?!”.

Liberalii au mai promis electoratului bistrițean că vor aduce în fața lor un candidat redutabil pentru Primăria Bistrița, dar încă nu s-a stabilit cine ar putea fi acea persoană, „lupta” internă fiind dată între Sorin Hangan, Ioan Peteleu sau chiar Stelian Dolha, ultimul pierzând ultimele alegeri locale în fața lui Ovidiu Crețu, după o intrare târzie în cursa electorală, acesta fiind începută de liberali cu un „outsider”, actorul Adrian Titieni.

foto: facebook/diana_morar

Adauga comentariu