Restricții pentru aparținătorii pacienților internați în Spitalul Județean! Orele de vizită au fost limitate, la fel și numărul de vizitatori

Având în vedere creșterea numărului de afecțiuni respiratorii la nivel național, precum și faptul că până la această oră s-au înregustrat deja 27 de decese cauzate de gripă, conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița pune în aplicare o măsură preventorie de restricționare a accesului aparținătorilor în unitatea spitalicească asftel:

Programul de vizită pe secțiile SJU se reduce de la cinci ore pe zi în timpul săptămânii la două ore, respectiv între 15:00 și 17:00, iar în weekend de la zece ore la două ore, între orele 14:00 și 16:00.

Durata vizitei unui aparținător este de maxim 30 de minute, iar vizitarea unui pacient este limitată la o singură persoană. De asemenea, în cadrul secției de Terapie Intensivă s-a limitat accesul vizitatorilor la o oră pe zi, respectiv între 15:00 și 16:00.

Se interzice accesul în unitate a persoanelor cu viroze/infecții respiratorii, iar pentru minorii sub 14 ani este recomandată evitarea vizitelor.

Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și botoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit de către unitate și se regăsește la intrarea în secții. Respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori, cât și pentru personalul medical.

În județul Bistrița-Năsăud nu au fost înregistrate cazuri de gripă în ultima perioadă, fiind doar o suspiciune în acest sens. În săptămâna 7-13 ianuarie s-au înregistrat 1.888 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și alte 228 de cazuri de pneumonie.

Adauga comentariu