Reprezentantul evanghelicilor supărat pe administrația locală –nu a fost invitat la Ziua Națională!

Supărare mare apasă umerii parohului evanghelic de la Bistrița. Krauss Dieter Johann, al cărui cuvând duhovnicesc se îndreaptă asupra câtorva zeci de suflete locale, este trist pe motiv de nebăgare în seamă din partea autorităților.

Manifestările prilejuite de Ziua Națională nu l-au avut în centru, sau măcar la o margine, pe cel care călăuzește viața confesională a sașilor bistrițeni evanghelici, atât câți au mai sămas. Asta deoarece pur și simplu nu a fost invitat să stea alături de clericii ortodocși și greco-catolici la slujba din ziua sărbătorii. De fapt, nu a fost invitat în niciun fel.

Krauss s-a adresat Instituției Prefectului printr-o scrisoare deschisă, în care se arată dezamăgit de faptul că tocmai el, reprezentant al comunității ce a dat simbolul orașului, a fost ignorat și sfidat, considerând că, prin prisma istoriei locale, în care sașii și-au adus un aport considerabil la construcția și dezvoltarea orașului, dar și prin umărul pus de înaintașii săi la înfăptuirea actului Unirii, nu merita un astfel de gest din partea organizatorilor manifestațiilor de 1 Decembrie.

Biserica Evanghelică, locul unde își desfășoară activitatea religioasă preotul Krauss, este simbolul Bistriței, locaș proaspăt reabilitat și redat circuitului turistic. Clădirea Bisericii Evanghelice a intrat în administrarea municipalității, actele fiind semnate inclusiv de preotul paroh. Pe lângă slujbele specifice, în biserică se desfășoară și alte activități culturale, concerte de muzică clasică, proiecții de filme, etc. Biserica este dotată și cu un lift interior ce duce către turnul acesteia, fiind unicul lift de acest gen din această parte a Europei.

Adauga comentariu