Recurs compensatoriu pentru copiii instituționalizați

Dragii mei, chiar ne doare prostia. Am ajuns la stadiul în care ești prost dacă nu ești prost. Prin urmare, Tudorel Toader va începe acordarea de beneficii bănești pentru persoanele care și-au odihnit ,,oscioarele” prin penitenciarele din România. Conctret, foștii purcăriași care nu au beneficiat de recursusul compensatoriu, vor primi, în baza ipocriziei ,,ievaluatorului” Tudorel Toader,  compensații bănești. Nu știm dacă sunt optsprezece sau ,,optusprezece”.

Da, le e greu celor care au furat și trebuie ajutați! Chiar suntem idioți și chiar îi mai suportăm: „Să ne trăiești nea Tudorele, vizita-ți-aș mausoleul!”. Cum, Dumnezeu, tu, ca ministru al Justiției, să vii în fața camerelor de luat vederi și să să declari (eludând bubele de pe față) că infractorii au dreptul la despăgubiri materiale. De la cine, din ce buget și pe cine ai întrebat, moș Toaderele?

Legea a fost astfel gândită și votată pentru a se putea aplica la toate penitenciarele din România, și nu doar acolo unde sunt condiții improprii conform normelor UE. Cu alte cuvinte, indiferent dacă deținutul a beneficiat sau nu de confort, el devine beneficiar al acestei legi fiindcă aceasta specifică faptul că se face raportul dintre numărul de deținuți și suprafața totală de cazare.Tudorel Toader, ministrul Justiției, a declarat miercuri că începând de joi intră în vigoare legea privind recursul compensatoriu. Mișcarea a fost gândită de alianța aflată la guvernare încă din perioada Ordonanței 13. Încă de la acea dată s-a vorbit despre regimul de detenție din România care nu corespunde normelor europene.

Eu am o propunere: Dacă tot sunt așa de laxe legile privind infractorii, de ce nu se aplică și parlamentarilor? Am scăpa de ei. S-ar trezi, probabiul, din somn.

Tudorele, crezi că ai ,,ievaluat” bune situația?! Sau ai reținut doar trei cuvunte; ,,Liviu Dragnea, președinte!”. Virgula am pus-o ,,ieu”.

Mă doare când văd că tot mai mulți copii sunt abuzați, când inocența e batjocorită de niște bipede din regnul animal. Aidoma poetului Mircea Dinescu, ne putem întreba zilnic: ,,cum aș putea întoarce copilul care-am fost/ când carnea-mi înflorește și doar uitarea plânge?” Desigur, vom răspunde nepăsători și apatici: ,,Cine, mama dracului, se mai gândește la asta?!” Dacă la noi, la copilăria noastră nu ne mai gândim, măcar la a celor care încă nu au fost contaminați de mizera lume a oamenilor mari să ne gândim.

Eu, unul, sunt dintre cei care încearcă să transmită zilnic ,,doza” de informație, fără de care nu se mai poate trăi într-un secol al vitezei și aș vrea să pot șterge lacrimile care brăzdează fața copilașilor sărmani, abandonați, prigoniți. Din păcate, fizic, este greu să alini durerea tuturor năpăstuiților. Oricum, gândul meu este alături de ei, iar pe dumneavoastră, cititorii noștri, vă îndemn să încercați să fiți mai buni, să vă strângeți copilașii în brațe și să întindeți cu blândețe un colț de pâine celor care nu îl au.

Raimond Petruț vă mulțumește pentru cele 30 de secunde pe care le-ați alocat citirii acestui editorial.

Și totuși, un recurs compensatoriu pentru copiii instituționalizați, pe când?

 

Adauga comentariu