Reacție FURIBUNDĂ a candidatului PSD la Primăria Bistrița, Cristian Niculae, pe tema alocării a ZERO lei guvernamentali către municipalitate, acolo unde este viceprimar

În urma împărțirii sumelor către UAT-urile din județ direct din birourile guvernamentale din Piața Victoriei, municipiul Bistrița a primit aproape praful de pe tobă, adică ZERO lei (!), fiind singura localitate urbană din județ cu o astfel de alocare.

Finanțiștii liberali susțin faptul că aceste alocări s-au făcut conform unei formule destul de alambicate, dar se pare că, în cazul Bistriței, numitorul fracției a contorizat o eroare, iar rezultatul a fost evident unul nul.

Pe marginea acestui subiect au deschis gura destul de larg și au fost emise întrebări mai mult retorice din partea președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, cel mai probabil cap de listă PSD pentru un nou mandat în același for, Daniel Suciu, deputat PSD, cel mai probabil candidat la Primăria orașului Sîngeroz-Băi, precum și... atât!

Cel direct interesat de această problemă, viceprimarul și candidatul de primar al PSD, Cristian Niculae, nu a schițat absolut niciun gest în acest sens. Oportunitatea politică nu îl interesează pe candidatul politic al partidului, acesta fiind interesat de alte oportunități.

De exemplu, Niculae este interesat în opotunitățile populiste care acumulează capital electoral rapid, fără prea multă transpirație proprie. După ce a votat în plenul Consiliului Local HCL-ul cu majorarea tarifelor Supercom, după ce scandalul a luat amploare, onor viceprimarul candidat a ieșit public și a anunțat intenția sa de a subvenționa o parte a taxei în cauză. Bine, onor Ovidiu Crețu, încă primar de drept al municipiului, i-a dat o leapșă colegului de partid și a susținut, tot public, faptul că el nu va susține așa ceva.

Cristian Niculae nu vrea să piardă teren populist, așa că mai aruncă un pârț electoral. Acesta vine și trântește efectiv ideea gratuității pentru elevi a transportului în comun, idee pusă pe tapetul CL de ecologiști în luna decembrie 2019, atunci când Niculae a mai trântit un act teatral, cel legat de majorarea tarifelor transportului public, pe care acesta l-a „menținut” la valorile existente până la acel moment.

Așadar, când e vorba de oportunism, Cristian Niculae reacționează, că doar nu-l doare mâna să scrie pe facebook idei preluate de la alții. Poate că nici măcat atât nu face, are consilieri plătiți care să scrie efectiv, el doar cu pozele...

Ei, când vine vorba de o oportunitate politică de a reacționa, mai ales că e vorba de finanțele municipiului pe care-l păstorești (atunci când te lasă Crețu, sau când acesta nu este atent sau plecat), sau vrei să-l păstorești, atunci te faci mic și nevăzut.

Cu siguranță ne va băga pe gât pastila cu „eu fac administrație, nu politică”! Hahaha!  

 

 

Comentarii

ecologistul de ...

03.02.2020 08:27

Da cat o fost de furibunda ? Si-o dat jos nadrajii si o dat cu papucii in masa ?

Adauga comentariu