Reacția Spitalului de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca în cazul mamei cu gemenii transferați „contra-cronometru”. Cât din declarația mamei mai rămâne în picioare

Nu de puține ori suntem în situația de a intra cu bocancii în viața unora, persoane care din diferite motive apelează la spațiul public pentru a-și rezolva anumite probleme, sau măcar pentru a atrage atenția asupra unor aspecte.

Cazul Rebeca Rebrean de la Rodna, mamă care a răbufnit pe rețelele de socializare în urma unui posibil rău tratament primit de ea și de copiii sau copilul bolnav cu care era internat în secția de pediatrie a Spitalului Județean de Urgențe Bistrița, este deja unul național.

Citește și Acuzațiile mamei care a făcut valuri pe facebook încep să se piardă în realitate! Spitalul bistrițean vine cu precizări clare asupra perioadei de internare! Ce spun celelalte mame care au fost internate în aceeași perioadă

Postarea Rebecări a strâns multe comentarii negative asupra SJU și a presonalului medical de acolo, însă realitatea și cursul evenimentelor tind să nu îi dea dreptate unei mame care, prinsă în sentimentele cauzate de starea propriilor copii, și-a revărsat amarul acolo unde a crezut de cuviință.

Rebeca Rebrean este o mamă tânără, o mamă care la 20 de ani se află într-o intensă lecție de viață. Tinerețea care ar fi trebuit să fie rezervată dacă nu studiului, măcar trăiilor specifice vârstei, s-a transformat într-o maturitate încojurată de obligații și angajamente apăsătoare. Nu e ușor să crești un copil, darmite patru, iar asta într-o conjunctură să zicem modestă.

Familia formată din mama Rebeca și tatăl Marian se confruntă cu greutăți specifice unui cuplu aflat la un început de drum. Au o rată la bancă, căci și-au asigurat un acoperiș deasupra capului, dar numai o singură sursă de venituri. Marian a muncit din greu în construcții, fiind plecat mai tot timpul de lângă familie. Acum, când familia a fost mărită cu încă două odrasle, Marian este acasă, fiind beneficiarul indemnizației de creștere a copiilor.

Pe aceeași scară de bloc locuiesc atât mama Rebecăi cât și cea a lui Marian, sprijinul bunicilor fiind evident, dar, ca în orice familie, există neajunsuri și anumite neînțelegeri, iar pe acest fond tânăra familie a „primit” și vizita celor de la „protecția copilului” în urma unei sesizări care se pare că ar fi pornit tocmai de la bunica copiilor din partea tatălui, acesta ne fiind de acord cu acestă relație. Pe atunci, în 2017, cei doi copii ai familiei au fost găsiți în regulă, curați, îngrijiți și bine îmbrăcați.

Revenind la sfârșitul anului 2018, atunci când mama s-a internat cu cei doi gemeni în vârstă de 9 luni, informațiile pe care chiar Rebeca le postase pe facebook nu se mai intersectează cu realitatea.

Daca nu dai bani te lasa sa mori copilu meu era sa moara la mine in brate” declara Rebeca Rebrean în prima parte a postării de la care a pornit tot tăvălugul mediatic. În fapt, tânăra mamă recunoaște ulterior faptul că a fost o declarație făcută la nervi:

Reporter (observatorbn.ro): Dar ați zis de doctori că sunt handicapați și spăgari? V-a cerut cineva șpagă?
Rebeca Rebrean: Da, am zis la nervi, puneți-vă în situația mea… cum ați fi procedat? Eu tratamentul la copii jumătate l-am luat pe bani în spital.
Reporter: De ce ați cumpărat medicamente în spital? Nu sunteți asigurată?
Rebeca Rebrean: Ba da, e asigurat soțul și copiii sunt pe numele lui. Doamna doctor mi-a dat rețete să le cumpăr” – declarațiile mamei au fost făcute publicației observatorbn.ro.

SJU Bistrița neagă vehement și această ultimă informație referitoare la medicația cumpărată de mamă, fișele medicale vorbind de la sine: tot tratamentul a fost făcut din farmacia spitalului! Apoi vine cea mai importantă parte din declarația mamei făcută pe facebook, cea referitoare la starea copilului în momentul în care a ajuns la Cluj-Napoca:

Cand am ajuns la Cluj cu copilu medici de aici de la pediatria 2 mia spus că viata copilului era contra cronometru deci era sa moara mo ținut o lună la bistrita si ma ttrimis cu copilu la cluj aproape mort”.

Pentru a lămuri acest aspect am luat legătura cu Spitalul de Pediatrie 2 din Cluj-Napoca unde am intrat în contact cu Daniela Drăghiciu – purtător de cuvânt:

„Copiii în momentul internării nu au necesitat tratament în secție de terapie intensivă! Deci, copii nu au fost cu stare gravă încât să necesite măsuri de terapie intensivă, nu a fost cazul la acești copii. Copiii au fost externați la data de 10 ianuarie și au avut o infecție a căilor aeriene inferioare, cu un tratament specific infecțiilor. Deci, răspunsul nostru este – copiii nu au necesitat măsuri de terapie intensivă, iar dacă era vroba de o posibilitate de deces, măsurile erau automat legate de terapia intensivă” – a declarat pentru stiridebistrita.ro Daniela Drăghiciu, reprezentan al Spitalului de Copii Pediatrie 2 Cluj-Napoca.

Rebeca Rebrean recunoaște că a mai fost internată în SJU Bistrița și cu alte ocazii, dar nu a avut probleme. Legat de acest caz, tânăra mamă spune că va continua lupta sa: Lucrurile n-o să rămână așa… să știu că până la Dumnezeu ajung și nu mă las”, declarație făcută colegilor de la observatorbn.ro.

„La ora actuală pediatria este secția cu cele mai multe sesizări, exact pe acest considerent, acela că mamele sunt sensibile când este vorba de copiii lor. Am adunat informații, am aflat care sunt nemulțumirile, treptat am început să le corectăm. Avem posturi deja scoase la concurs, de medici pediatri, vrem să vină mai mulți medici, să acoperim cu pediatri și partea de UPU, deoarece la ora actuală funcționează doar cu medici de familie în regim de contract de gardă, ceea ce nu este un lucru normal. Toate aceste lucruri se fac treptat” – declara Gabriel Lazany, managerul SJU, pe data de 18 decembrie 2018, declarație care vine să întărească o cutumă care spune exact același lucru, că mamele în situații extreme se comportă extrem, deci și Rebeca Rebrean, dincolo de frustrările vârstei sau de anumite neajunsuri familiale, este o mamă și a reacționat ca atare.

Tăvălugul pornit de Rebeca este în plină desfășurare. Mama din Rodna își continuă „războiul” pe unde poate și crede ea că e mai bine, prin emisiuni televizate la nivel național, prin presa locală, pe facebook, dar mai puțin acolo unde ar fi normal, adică în instanță. Totuși, va avea această ocazie, cea de a-și dovedi cele afirmate, în procesul ce va fi intentat de către SJU.

 

Comentarii

ecologistul

12.01.2019 10:11

Ati mai facut o vedeta ? Normal, e plina tara de specimene SOW- BIZ .Vai de curu nost !

Anna

12.01.2019 23:56

Mai da-va naibii. Mai e puțin si o scoate Lazany nebuna pe femeie. Normal ca exista documente cu care își acopera... dosul dr pediatru, doar nu ar fi sa recunoască deschis ca PACIENTII ISI CUMPĂRA TRATAMENTUL!!!

coco

13.01.2019 23:48

Adevarul este că aceasta femeie nu era persoana cea mai potrivita sa vorbeasca. După ce că e analfabetă și obraznică, recunoaște încetul cu încetul că nu i-a cerut nimeni șpaga, cum a declarat inițial. Acum vine cu altă varianta ca a fost pusa sa cumpere medicamente. Nu zice insa ca mergea la tigara si isi neglija copilul si nici ca a plecat initial acasa, cu externare pe proprie raspundere. Nu cred nici că viața celui mic era in pericol, astea sunt vrajeli ale uneia care are 4 copii la 20 de ani, nu lucreaza ca isi traieste viata la maxim, iar pe fb scrie numai cuvinte vulgare. Declara ca merge cu drag la tribunal: ai de capul meu cum o să piardă, de n-o sa se vadă. Și bine face, să învețe să spună numai adevărul, civilizat. Sunt sătulă de ăștia care nu lucrează, fac o gramada de copii, nu sunt educati, sunt vulgari, dar pretind totul. Ia mai civilizati-va si stam de vorba!

Anonim

25.03.2019 23:32

Ai perfecta dreptate in rodna politia sa saturat de ea pleaca de acasa la barbati iar copii i lasa singuri tocmai ea sa trezit sa afirme ca spitalul ar fi de vina

Anonim

25.03.2019 23:29

Asta e mama ca fuge si isi lasa copii umbla din floare in floare e o mincinoasa si jumatate

Adauga comentariu