Reabilitarea CN „Liviu Rebreanu” rămâne în stand-by! O contestație încetinește întreg procesul, acesta fiind oprit la nivelul de licitații

Una dintre cele mai discutate reabilitări din ultimii ani este cea legată de Corpul A al Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, acolo unde s-a pierdut deja timp prețios din cauza bâlbelor administrative de la nivelul municipalității bistrițene.

Citește și... MIS Grup a pus mâna pe contractul de reabilitare al clădirii principale a CN „Liviu Rebreanu”! Lucrările se vor derula pe o perioadă de cel puțin cinci ani

Nici acum, în apropierea începutului de an școlar, situația legată de începerea reabilitării acestei clădiri-monument nu este definitivată, la mijloc fiind alte frâne birocratice, de această dată legate de procedura de licitație, acolo unde procesul este incetinit, dacă nu chiar oprit, din cauza unei contestații.

Este vorba de licitația legată de dirigenția de șantier, o dirigenție cu un caracter special, fiind vorba de o clădire monument.

„În acest moment se derulează publicitatea pentru achiziția dirigenției de șantier. Imediat după ce se finalizează această fază, începe lucrul la reabilitarea clădirii corpului A al Colegiului Național „Liviu Rebreanu. Acum există o contestație în analiză, la CNSC. Nu noi, Primăria, organizăm această licitație, ci Compania Națională de Investiții, însă aici este vorba de o clădire monumet istoric, iar în aceste cazuri lucrurile se desfășoară într-un mod special fiind vorba de diriginți de șantier specializați în astfel de construcții și șantiere. Dacă nu exista contestația, achiziția publică era deja finalizată și s-ar fi lucrat deja pe șantier”, a precizat Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței.

 

 

 

Adauga comentariu