Războiul politic dintre PSD și PNL face victime colaterale. Primarul comunei Runcu Salvei, Pavelea Anchidim a luat foc și acuză pesediștii că vor să îi desființeze comuna

37.000 de lei. Este suma pe care a primit-o comuna Rucu Salvei din cele 5,8 milioane de lei repartizate celor 58 de comune ale județului Bistrița-Năsăud din fondul  Consiliului Județean.  Practic, a fost  vorba de repartizarea, pe unităţi administrativ-teritoriale, a cotei de 7,5% din impozitul pe venit care reprezintă fondul la dispoziţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Tovarășii vor să îmi desființeze Runcu Salvei

Invitat de liderii PNL bistrițeani care au criticat la unison împărțeala politică făcute de PSD, primarul comunei Runcu Salvei, Pavelea Anchidim a arătat că, localitatea pe care o administrează are cel mai mic buget din țară și că, PSD vrea să îi desființeze comuna: ”E o bătaie de joc. Din informaţiile pe care le deţin, vor cu dinadinsul că desfiinţeze comuna Runcu Salvei, să nu pot funcţiona. Fraţilor, să vă fie clar: nu voi aţi înfiinţat comuna Runcu Salvei, nu voi o puteţi desfiinţa, vă garantez eu. Dacă aţi vrut să desfiinţaţi comuna, de ce nu aţi făcut reforma administrativ-teritorială”.

De asemenea, primarul din comuna unde s-au născut foarte mulți oameni politici și scriitori, printre care și Vasile Sebastian Dâncu, fost lider PSD și membru al Grupului de la Cluj, fost vicepremier în Guvenul Cioloș, l-a acuzat pe președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, că încalcă legea bugetului, pentru că, acolo este prevăzut faptul că, fiecare UAT ar trebui să primească 2.000.000 de lei pentru a funcționa, iar el a primit doar 1,3 milioane de lei: „Ştiţi că eu am primit cea mai mică sumă din ţară, în aprilie, când s-a făcut bugetul? Deşi legea bugetului de stat spune clar că nicio unitate administrativ-teritorială, pentru a funcţiona, trebuie să primească de la bugetul de stat 2 milioane lei, tovarăşii ăştia care sunt la conducere nu ştiu să calculeze pentru Runcu Salvei. Eu am primit 1,1 milioane şi acum încă 37.000 lei”.

Vulcanic, Pavelea Anchidim a comparat PSD cu tătarii care au invadat și distrus Europa în anii 1242-1243 și spune că a fost penalizat de Radu Moldovan pentru că PSD nu ”scoate” voturi niciodată la Runcu Salvei:  „Vor să ocupe tot ca şi turcii şi tătarii. E bătaie de joc ce se întâmplă în ţara asta. Cu siguranţă, populaţia îi va sancţiona, cum i-a sancţionat şi la europarlamentare. Guvernul PSD este cel mai impotent şi rău guvern din istoria României de la Petru Groza încoace”, a conchis Pavelea Anchidim.

 

 

Comentarii

Adelina

30.09.2019 14:07

Papagalule! Te-ai îmbogățit de pe spatele comunei Runcu Salvei, si acum faci pe victima,iti este frica sa pierzi "vaca de muls numita Runcu Salvei"

Adauga comentariu