RĂZBOIUL ALOCAȚIILOR, cu vădite tente ipocrite: Daniel Suciu și Robert Sighiartău, contre dure pe un subiect sensibil!

Deputatul social-democrat Daniel Suciu a susținut, miercuri, în Parlament, dublarea cuantumului alocațiilor pentru copii, proiect care a fost adoptat de Camera Deputaților în pofida faptului că liberalii și-au scos cartelele de vot din sistem.

Deputatul bistrițean a amintit episodul în care un alt deputat bistrițean, Robert Sighiartău, a propus dublarea acestor alocații, folosindu-se de multă emoție:

“La începutul anului Robert Sighiartău spunea: vă solicit în numele copiilor să votaţi acest amendament, viitorul copiilor nu se negociază. Şi atunci, la momentul elaborării bugetului, a trecut acest amendament şi la momentul respectiv bugetul era croit. Sper că vă veţi învăţa că pe subiecte sensibile nu vă puteţi juca. Astăzi PSD susţine cu tărie dublarea alocaţiilor aşa cum a fost în comisie. Noi am făcut dublarea alocaţiilor, acum vă provoc să faceţi acelaşi lucru”, a spus Daniel Suciu în plenul Camerei. Ulterior, deputatul PSD a postat pe pagina sa de facebook următoarele:

„Au nevoie copiii de alocații mărite? Evident! Ce am făcut? Le-am dublat azi în Parlament! Ce au făcut liberalii și oamenii lui Băsescu? Și-au scos cartele de vot, ca suprem gest de lașitate și fugă de răspundere. Parcă mai deunăzi un distins deputat din Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, ne spunea cât de importanți sunt copiii țării. Așa este, doar că a uitat azi și a fost doar un politruc care se ascunde în bancă. Copiii sunt importanți și când ești în opoziție și când ești numărul 2 al partidului aflat la guvernare. Și mi-am permis să îl amintesc în intervenția mea, pentru că argumentele de atunci sunt valabile și azi”.

Robert Sighiartău, cel care și-a făcut efectiv o lansare politică la nivel național prin susținerea proiectului de lege, adoptat ulterior, de dublare a cuantumului alocațiilor copiilor, denumit în presă și „deputatul alocație”, nu a răspuns în Plen, cel care a făcut-o fiind un alt liberal, Dan Vîlceanu, care a precizat că PSD doreşte de fapt “dublarea dublării” acestor indemnizaţii, fără să indice sursa de finanţare, conform agerpres.ro.

În momentul votului pentru prima dublare a alocațiilor, deputatul Daniel Suciu nu a votat pentru acel proiect. Acum a fost rândul lui Sighiartău să acționeze politic și să nu răspundă provocării PSD, fiecare dintre cei doi acuzând de ipocrizie pe celălalt.

De altfel, Robert Sighiartău nu ne-a răspuns nici nouă în încercarea de a obține o poziție legată de acest subiect.

P.S.: Un alt deputat bistrițean care nu a votat acum proiectul PSD pentru dublarea alocațiilor este Ionuț Simionca, PMP.

 

Adauga comentariu