Război pe amendamente în Parlament: liberalii îl acuză pe Ionuț Simionca (PMP) de blat cu PSD-ul! În același timp, bistrițeanul susține că a votat propunerile liberalilor, cel referitor la mărirea alocațiilor fiind unul dintre acestea

Proiectul bugetului pentru 2019 se află pe masa parlamentarilor, în plen, pentru votul amendamentelor aduse. Fiecare dintre deputați sau senatori, cu inițiativă în a aduce amendamente, se luptă pentru a convinge cât mai mulți colegi pentru un vot.

Liberalii însă aduc acuze conjudețeanului lor Ionuț Simionca, deputat PMP, pentru că s-a vândut PSD-ului în schimbul aprobării unui amendament al acestuia.

Contactat telefonic de stiridebistrita.ro, Ionuț Simionca neagă acuzele și se apără:

„Nu, nici vorbă! PNL-ul... sunt invidioși că am reușit să trec un amendament... Acum au reușit și ei să treacă. Eu am zis că votez amendamentul meu și voi vota Bugetul pentru Ministerul la care am propus amendamentul, e în interesul meu să treacă, nu era vorba de bugetul național! Este vorba de un amendament pe care l-am făcut în urma unei propuneri venite de la Rodna” – a declarat Simionca pentru stiridebistrita.ro.

Fiind în plen, deputatul nu a mai reușit să ne spună și despre ce proiect este vorba, fapt pentru care l-am contactat pe Tinu Grapini, primarul comunei Rodna:

„Este vorba de o bază sportivă la Rodna, un proiect pe care l-am inițiat în anul 2016 imediat după câștigarea alegerilor. Acest proiect a fost depus la CNI, apoi ni s-au cerut o serie de clarificări, după care nu am mai știut nimic de el (...) Am discutat cu toți parlamentarii noștri, iar domnul Ionuț Simionca mi-a garantat că va face un amendament la buget, promisiunea de susținere venind și din partea deputatului Daniel Suciu. Vreau sa le mulțumesc amândurora pentru susținerea proiectelor comunei Rodna” – a declarat Tinu Grapini pentru stiridebistrita.ro.

Deputatul PMP Ionuț Simionca a mai susținut faptul că a votat și proiecte ale liberalilor, unul dintre acestea fiind mărirea alocațiilor de stat la copii.

Robert Sighiartău a confirmat pentru stiridebistrita.ro faptul că amendamentul său privind mărirea alocației pentru copii a trecut, iar de la data de 1 Martie 2019 acesta se va pune în aplicare.

Adauga comentariu