Război în jurul WC-ului din fundul curții Școlii Generale Slătinița: Primăria vrea să screamă ceva, liberalii așijderea! (VIDEO)

Deși problema WC-ului din curtea Școlii Generale din Slătinița există dintotdeauna, acum, în prag de începere a noului an școlar, dar mai ales în precampanie electorală, acest drob de sare bistrițean devine subiect de dispută politică între municipalitate și opoziția liberală.

Școala Generală din Slătinița a ajuns subiectul preferat al politicienilor din opoziție atunci când tangențial sunt dezbătute probleme administrative legate de educație, sau, cazul recent, când Ovidiu Crețu, viitorul fost primar, flatuează câte o aroganță tipică personalității unui gropar de partid. Ultimul „cadou” făcut partidului de viitorul fost primar a fost o declarație ce nu îl mai afectează pe el ca persoană, dar pune umărul la groapa în care se afundă (încă) propriul partid:

„Trebuie să ne gândim și la următorul lucru: dacă copilul are acasă anumite condiţii, eşti obligat să le dai şi la şcoală. Dacă el acasă are alte condiţii, te chinui degeaba la şcoală. Până când Slătiniţa nu va avea apă şi asta va fi în 2021 sau 2022, când se va termina investiţia, lucrurile, spun eu, sunt făcute mai mult pentru promovare, de reclamă sau, să spunem, politic. Pentru că dacă el acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la școală? O improvizație?” – a declarat Ovidiu Crețu în timpul unei ședințe de Consiliu Local,la momentul discuției legate de alocarea unor fonduri cu destinația Școala din Slatinița.

În fapt, este vorba de 70.000 de lei pentru construirea unei toalete la Școala din Slătinița, bani care ar ajunge pentru o improvizație sau doar pentru proiectare, din perspectiva edilului. Flatuența lui Crețu a fost prinsă de liberali și taxată ca atare. Mai mult, consilierul local Sorin Hangan, preșeidntele organizației municipale a PNL, a declarat într-o conferință de presă, că este hotărât să facă lucrările respective în „regie proprie”:

„Tehnic, este foarte simplu de realizat și cu bani foarte puțini. Din punctul meu de vedere, între 15.000 și 30.000 de lei sunt suficienți. Primarul a primit 70.000 de lei și a spus că de ce să facă ceva simplu, o improvizație? Nu este absolut deloc improvizație! Este obligatoriu să declanșăm o campanie publică pentru a rezolva problema școlii de la Slătinița” – a declarat Hangan.

Purtătorul de cuvânt al municipalității susține faptul că Primăria a început deja demersurile în vederea construirii toaletelor la Școala din Slătinița:

„Noi am derulat procedura de proiectare și suntem în curs de finalizare a acestei etape, pentru realizarea unor toalete în Slătinița, la școala generală, toalete care, până la implementarea sistemului de apă-canal vor funcționa cu regim de fosă septică. Dacă procedurile de licitație nu vor întâmpina alte piedici, cum ar fi contestațiile, eu sper ca în următoarele 6 luni să avem toalete funcționale la Slătinița” – a declarat Mihai Ruști pentru stiridebistrita.ro.

Așadar, în acest moment există o procedură inițiată de către municipalitate în vederea construirii unor toalete la Slătinița, dar avem și intenția liberalilor de a face același lucru. Reaminitim faptul că Școala Generală din Slătinița se află în această situație dintotdeauna, iar discuțiile legate de toaletele din fundul curții s-au repetat an de an, fără vreo finalizare concretă. Dacă într-adevăr se dorea, școala din Slătinița avea deja toalete cu fosă septică prorpie.

Școala Generală din Slătinița funcționează cu un număr de 40 de copii și nu este singura școală din județ cu WC-ul în fundul curții, pe lângă această școală mai sunt alte 14, la care nu se înghesuie nimeni să găsească soluții. E drept, școala din Slătinița este singura școală din municipiu aflată în această situație, Slătinița fiind un cartier al Bistriței.

 

Comentarii

Vizitator

30.08.2019 16:02

In cele trei mandate de primar Cretu a avut un comportament de vătaf, considerând orasul Bistrita cape propria lui mosie.Astfel, in urmă cu cativa ani Cretu le explica celor din Slătiniţa că pentru introducerea apei potabile in localitatea lor, dacă investiţia respectivă s-ar face cu banii colectaţi din impozite şi taxe ar fi nevoie de vreo 50 de ani pentru a strange suma. Si nu-i prima data când Creţu debitează o asemenea idioţenie, care-i trădează mentalitatea de vătaf. Iata un argument similar invocat mai recent de Cretu in legatura cu podul din Ghinda: „dacă s-ar aduna timp de 20 de ani bani din impozitele plătite de cei din Ghinda nu ar ajunge ca să li se facă un pod”, ceea ce demonstreaza ca omul are aceasta mentalitate si nu a inteles niciodata rolul administratiei in dezvoltarea armonioasa a tuturor localitătilor componente ale unui oras. Si cu toate astea, prostimea l-a votat de 3 ori ca primar . 

Adauga comentariu